Το απόλυτο 4×4 Toyota Land Cruiser V8 ανανεώνεται

Η Toyota λανσάρει σήμερα στην Ιαπωνία το ανανεωμένο κορυφαίο εκτός δρόμου μοντέλο της Land Cruiser 200 (V8), με αλλαγές στην σχεδίαση και αναβάθμιση των επιπέδων ενεργητικής ασφαλείας. Εξωτερικά διακρίνεται από το ανασχεδιασμένο εμπρός τμήμα με την επιβλητική αλλά μάλλον άκομψη αισθητική, όπου κυριαρχεί η πολύ μεγάλη μάσκα, η οποία εκτείνεται μέχρι τα φωτιστικά σώματα με τα LED. Στο εσωτερικό του ανανεωμένου Land Cruiser 200 έχει βελτιωθεί η εργονομία μέσω της συγκέντρωσης των διαφόρων χειριστηρίων στην κεντρική κονσόλα, ενώ υπάρχουν νέες επενδύσεις.

Για την κίνηση του ιαπωνικού πολυτελούς και σκληροτράχηλου 4×4 υπάρχει o κινητήρας βενζίνης V8 4.6 λίτρων, με απόδοση 318 ίππων στις 5.600 σ.α.λ. και 460 Nm ροπής στις 3.400 σ.α.λ. και ο 4.5 λτ. twin-turbo diesel, ισχύος 272 ίππων και 650 Nm ροπής.

Σημαντικά αναβαθμισμένο είναι το ανανεωμένο Land Cruiser 200 σε ενεργητική ασφάλεια, μέσω της προσθήκης του Toyota Safety Sense. Αυτό περιλαμβάνει το Pre-collision System για αποφυγή σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα και ανίχνευση πεζού, φρενάροντας αυτόματα το μεγάλο όχημα σε ταχύτητες μεταξύ 10 και 80 χλμ./ώρα. Το Lane Departure Alert προειδοποιεί τον οδηγό για ακούσια αλλαγή κατεύθυνσης, το Automatic High Beam απενεργοποιεί αυτόματα τα μεγάλα φώτα όταν ανιχνευθεί άλλο όχημα μπροστά και το Blind Spot Monitor προειδοποιεί για αυτοκίνητα στις τυφλές γωνίες. Ακόμα, εφοδιάζεται με πανοραμική κάμερα που δείχνει περιμετρικά το αμάξωμα και είναι χρήσιμη για εκτός δρόμου, καθώς και με σύστημα ελέγχου πίεσης των ελαστικών.

Όσο για την τιμή του ανανεωμένου Land Cruiser 200 ξεκινά στην Ιαπωνία από 4.728.437 γιεν (34.000 ευρώ).

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store