Ανανεωμένο Toyota Corolla και υβριδικό στην Σαγκάη

Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, η Toyota παρουσιάζει το ανανεωμένο Toyota Corolla και σε υβριδική έκδοση, για πρώτη φορά μάλιστα εκτός της Ιαπωνίας. Η παραγωγή του Corolla hybrid θα γίνεται μέσω της κοινοπραξίας FAW-Toyota και θα προορίζεται για την τοπική, τεράστια αυτή αγορά.

Συγκριτικά με το Ευρωπαϊκό Corolla, το υβριδικό ειδικότερα ειναι πιο ενδιαφέρον αισθητικά και διαφέρει στην σχεδίαση του εμπρός άκρου με την πιο αιχμηρή σχεδίαση (φωτιστικά σώματα, μάσκα, προφυλακτήρας), ενώ φρεσκαρισμένο είναι και το πίσω μέρος του.

Η Toyota δεν ανακοίνωσε πλήρεις τεχνικές λεπτομέρειες για το ανανεωμένο δημοφιλές σεντάν μοντέλο της, ωστόσο σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες το υβριδικό εφοδιάζεται με 1.5 λτ. κινητήρα κύκλου Atkinson, συνδυαστικής ισχύος 99 ίππων και με κατανάλωση 4,9 λτ./χλμ. (σύμφωνα με τα Κινέζικα πρότυπα μετρήσεων).

Η Toyota δεν αποκλείεται μέχρι τα τέλη του έτους να παρουσιάσει ανανεωμένο Corolla και για τις αγορές της Ευρώπης από την στιγμή που ανανέωσε πρόσφατα το Auris, το οποίο εφοδιάζεται και με ολοκαίνουργιο 1.2 λτ. turbo κινητήρα.

Get it on Google Play Download on the App Store