Ξεκίνησε η ενοικίαση του Toyota i-ROAD σε «τσιμπημένες» τιμές

Το πρωτοποριακό τρίτροχο μίνι ηλεκτρικό όχημα Toyota i-ROAD ξεκίνησε να διατίθεται προς ενοικίαση στην πόλη Γκρενόμπλ της Γαλλίας, μέσω του νέου προγράμματος αστικής μετακίνησης «Cité Lib By Ha:mo». Σε αυτό το πρόγραμμα συμμετέχουν μόνο ηλεκτρικά οχήματα, όπως είναι 35 τρίτροχα Toyota i-ROAD και 35 τετράτροχα Toyota Auto Body COMS.

Τα άτομα που μπορούν να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να είναι ηλικίας άνω των 18 ετών, να έχουν άδεια οδήγησης και θα πρέπει να εγγραφούν στο Cité Lib σε απευθείας σύνδεση ή με ραντεβού σε ένα από τα τρία αρμόδια γραφεία στο Γκρενόμπλ. Συνολικά υπάρχουν 27 σταθμοί φόρτισης σε πολλά σημεία και κοντά σε σταθμούς τραμ, λεωφορείου και τραμ.

Η κράτηση γίνεται με απλό τρόπο: Ο συνδρομητής της Cité Lib μπορεί να κατεβάσει μια εφαρμογή μέσω smartphone ή tablet ή του PC και ανά πάσα στιγμή μπορεί να δει τη διαθεσιμότητα, τις θέσεις των οχημάτων και κατά πόσο είναι φορτισμένα.

Όσο για το κόστος της μετακίνησης είναι μάλλον αυξημένο αφού η χρήση μέχρι 15 λεπτών χρεώνεται 3 ευρώ. Πιο αναλυτικά αναφέρονται οι χρεώσεις στων παρακάτω πίνακα:

Επίσης, η φόρτιση χρεώνεται επιπλέον ως εξής: Ο χρήστης πληρώνει 25 ευρώ συνδρομή, ενώ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014 δεν υπάρχει χρέωση για την φόρτιση. Από τον Ιανουάριο του 2015 το κόστος για μία ώρα κυμαίνεται μεταξύ 2 έως 5 ευρώ ανάλογα αν η φόρτιση γίνει σε νορμάλ φορτιστή ή γρήγορο.

Get it on Google Play Download on the App Store