Η Toyota επαναλανσάρει το Land Cruiser 70 για την 30η επέτειο

Με έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο γιορτάζει η Toyota τα 30 χρόνια από τη διάθεση του Land Cruiser 70, το οποίο θα λανσάρει εκ νέου για ένα χρόνο και μόνο για την αγορά της Ιαπωνίας, όπου είχε μεγάλη ζήτηση  μέχρι το 2004 όταν σταμάτησε η παραγωγή του. Η Toyota υπολογίζει ότι θα δέχεται περίπου 200 παραγγελίες το μήνα, ενώ το «νέο» Land Cruiser 70 θα προσφέρεται σε 5θυρο αμάξωμα, σε van και για πρώτη φορά στην Ιαπωνία σε διπλοκάμπινο pick up.

Το αρχικό Land Cruiser 70, το οποίο παρουσιάστηκε το 1984 παραμένει σε ενεργό δράση σε πολλές περιοχές του πλανήτη όπου επικρατούν αντίξοες καιρικές και εδαφικές συνθήκες, στην αναγεννημένη του γενιά φέρει ορισμένα σύγχρονα στοιχεία, χωρίς ωστόσο να αλλοιώνουν την κλασική και σκληροτράχηλη εικόνα του και να θυμίζουν το νέο Land Cruiser. Εξωτερικά υπάρχουν ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, μάσκα και καπό, τα λογότυπα, τοποθετήθηκαν τα απαραίτητα λογότυπα «30th Anniversary», ενώ στον εξοπλισμό προστέθηκαν ABS, αερόσακοι και οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα.

Για την κίνηση του «νέου» Land Cruiser 70 υπάρχει ο 4.0 λτ. βενζίνης με απόδοση 231 ίππων και 360 Nm ροπής, με την πολύ υψηλή κατανάλωση των 15,1 λτ./100 χλμ.! Το μηχανικό αυτό σύνολο συνδυάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ από τεχνικής πλευράς διατηρήθηκαν ακόμα το πλαίσιο τύπου σκάλας, οι χειροκίνητες επιλογές της τετρακίνησης και ο άκαμπτος πίσω άξονας με τα φύλλα σούστας. 

Get it on Google Play Download on the App Store