To Toyota TE-Spyder 800 concept είναι MR2 με κινητήρα από Prius!

Η Toyota Engineering Society παρουσίασε στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το πρωτότυπο μοντέλο TE-Spyder 800, το οποίο χρησιμοποιεί βάση από το Toyota MR2, ενώ ο κινητήρας των 1.8 λίτρων αντικαταστάθηκε από υβριδικό σύνολο. Το τελευταίο αποτελείται από θερμικό κινητήρα 1.5 λίτρων απόδοσης 116 ίππων (όχι από του Yaris Hybrid) και από ηλεκτρικό μοτέρ 102 ίππων, το οποίο προέρχεται από το υπάρχον Prius.

Το υβριδικό σύνολο συνδυάζεται με e-CVT κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ τα 0-100 χλμ./ώρα στο βάρους σχεδόν 1.000 κιλών Toyota TE-Spyder 800 επιτυγχάνονται σε μόλις 5,8 δευτερόλεπτα.

Σχεδιαστικά δεν θυμίζει σε τίποτα το MR2, ωστόσο παρουσιάζει δυναμικά χαρακτηριστικά, ενώ στο λιτό εσωτερικό με τα μπάκετ καθίσματα και το σπορ τριάκτινο τιμόνι υπάρχουν τα μόλις απαραίτητα στην κεντρική κονσόλα και μια ψηφιακή οθόνη αντί του πίνακα οργάνων. Για το αν ποτέ η Toyota εξελίξει για παραγωγή ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι άγνωστο, ωστόσο, ίσως δείχνει τις προθέσεις της για να ανταγωνιστεί το επίσης μικρό roadster Honda S660 Concept.

Get it on Google Play Download on the App Store