Το Toyota Hilux επιστρέφει στην Ιαπωνία μετά από 13 χρόνια!

H Toyota ανακοίνωσε το επαναλανσάρισμα του Hilux στην Ιαπωνία, όπου είχε σταματήσει να διατίθεται από το 2004, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν περίπου 9.000 ιδιοκτήτες που χρησιμοποιούν το Hilux για εργασία. Αξιοσημείωτο είναι το Hilux πωλείται σε σχεδόν 180 χώρες παγκοσμίως και οι πωλήσεις του έχουν φτάσει τα 17,3 εκατομμύρια οχήματα από το 1968 που παρουσιάστηκε.

Διαβάστε ακόμα: Επιστρέφει η Toyota Celica;

Εξωτερικά, το Hilux που πωλείται στην Ιαπωνία δε διαφέρει σχεδόν καθόλου από το μοντέλο που διατίθεται στην Ευρώπη και χαρακτηρίζεται από το δυναμικό και μυώδες εμπρός τμήμα του αμαξώματός του. Τα εξωτερικά χρώματα που περιλαμβάνει η γκάμα του Hilux στην Ιαπωνία είναι πέντε, μεταξύ των οποίων και τα μεταλλικά μπλε και κόκκινο. Ίδιο είναι και το εσωτερικό με τη μαύρη απόχρωση, τα ασημί διακοσμητικά και το μπλε φωτισμό.

Το Hilux πωλείται και στην Ιαπωνία με ένα κινητήρα πετρελαίου 2.4 λτ. ισχύος 150 ίππων και 400 Nm ροπής στις 1.600 σ.α.λ., για τον οποίο ανακοινώνει κατανάλωση 8,5 λτ./100 χλμ. (σύμφωνα με τον Ιαπωνικό κύκλο).

Διαβάστε ακόμα Δοκιμή Toyota Yaris Hybrid

Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται όλα τα σύγχρονα συστήματα ανέσεων και ασφαλείας, μεταξύ των οποίων είναι και το Toyota Safety Sense. Αυτό ενσωματώνει τα συστήματα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης, υποβοήθησης φρένων πριν τη σύγκρουση, αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης, το ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, την αυτόματη λειτουργία προβολέων, την αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, το σύστημα αναγνώρισης και αποφυγής πεζών και το προσαρμοζόμενο cruise control.

Η παραγωγή του Hilux γίνεται στο εργοστάσιο της Toyota στην Ταϊλάνδη, ενώ η εν λόγω μάρκα στοχεύει να πουλά 2.000 οχήματα ετησίως στην Ιαπωνία. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 3.267.000 γεν (24.786 ευρώ) με το διπλοκάμπινο αμάξωμα και την τετρακίνηση.

Διαβάστε ακόμα: Νέο crossover Toyota Auris Touring Sports Freestyle

Get it on Google Play Download on the App Store