Τα συστήματα ασφαλείας του νέου Volvo XC90




Η Volvo είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια για την ασφάλεια που παρέχουν τα αυτοκίνητά της στους επιβάτες σε ενδεχόμενο σύγκρουσης, αλλά και για τα συστήματα ασφαλείας που αποτρέπουν ή μειώνουν τις πιθανότητες ενός ατυχήματος. Μετά λοιπόν την παρουσίαση του αυτόνομου παρκαρίσματος, η Volvo κάνει και άλλα βήματα εμπρός με τις νέες τεχνολογίες που θα εφαρμοστούν στο επερχόμενο μεγάλο SUV XC90, το οποίο θα λανσαριστεί το 2014. Αυτές οι νέες τεχνολογίες είναι οι εξής παρακάτω:

Ανίχνευση πεζών στο σκοτάδι: Το πρώτο παγκοσμίως σύστημα που ανιχνεύει στο σκοτάδι πεζούς που περνούν το δρόμο, αλλά και ποδηλάτες ή άλλα οχήματα, επιβραδύνοντας και ακινητοποιώντας αυτόματα το αυτοκίνητο.

Ανίχνευση άκρης δρόμου και στηθαίου ασφαλείας: Το σύστημα αυτό ανιχνεύει αν το αυτοκίνητο τείνει να φύγει εκτός της επιθυμητής πορείας είτε από τη δεξιά πλευρά είτε από την αριστερή, διορθώνοντας αυτόματα την κατεύθυνση του τιμονιού, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να παραμείνει στο δρόμο.

Προσαρμοζόμενο cruise control με υποβοήθηση κατεύθυνσης: Πρόκειται για μια τεχνολογία που βοηθά τον οδηγό να παραμείνει στην λωρίδα και να ακολουθεί το ρυθμό της κίνησης. Το νέο σύστημα ακολουθεί αυτόματα το προπορευόμενο όχημα.

Δείτε εδώ το Volvo που παρκάρει από μόνο του. 

Get it on Google Play Download on the App Store