Το SEAT Ateca σου βρίσκει θέση να παρκάρεις

Φαντάζεσαι τι ωραία θα ήταν να έχεις ένα αυτοκίνητο το οποίο θα σου βρίσκει θέση για να παρκάρεις; Μπορεί να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά το SEAT Ateca το κάνει και είναι πέρα για πέρα αληθινό αυτό το σενάριο. 

Συγκεκριμένα, η SEAT παρουσιάζει ένα μελλοντικό πρωτότυπο, βασιζόμενο στο Ateca, (δες εδώ τις πρώτες μας οδηγικές εντυπώσεις από το νέο SEAT Ateca) το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με το με Smart City Connectivity. Το πρωτότυπο το οποίο ονομάζεται Ateca Smart City Car συλλέγει πληροφορίες από το ευρύτερο περιβάλλον χρησιμοποιώντας αισθητήρες εντοπισμού, τις οποίες στη συνέχεια μοιράζεται με άλλους χρήστες μέσω της εφαρμογής Parkfinder.

Αυτή επιτρέπει στο SEAT Ateca Smart City Car να διαβιβάζει πληροφορίες για διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στην πόλη μέσω της Barcelona iCity platform (προφανώς στο μέλλον θα επεκταθεί και σε άλλες μεγαλουπόλεις). Την ίδια στιγμή, ο διακομιστής παρέχει την πληροφορία στην εφαρμογή Parkfinder app και έτσι οι θέσεις στάθμευσης εμφανίζονται στον ψηφιακό χάρτη.

Μάλιστα ο οδηγός μπορεί να επιλέξει αν θέλει θέσεις στάθμευσης κοντά στο σπίτι, κοντά στην εργασία και κοντά σε μία περιοχή που θα έχει αυτός ορίσει. Επιπλέον, περιλαμβάνονται λειτουργίες όπως το «Find my car», που εμφανίζει του βρίσκεται σταθμευμένο το αυτοκίνητο αν έχετε ξεχάσει που παρκάρατε και το «Last Mile Routing», που χαρτογραφεί την απόσταση με τα πόδια προς το τελικό προορισμό. 

Δείτε επίσης: Τιμές και εκδόσεις εξοπλισμού του SEAT Ateca

Get it on Google Play Download on the App Store