Το νέο Skoda Rapid Spaceback αποκαλύπτεται

Η Skoda αποκαλύπτει πλήρως σήμερα τη νέα πιο νεανική και πρακτική 5θυρη έκδοση Rapid Spaceback, κάνοντας την πρώτη είσοδό της στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων χάτσμπακ. Συγκριτικά με το σεντάν Rapid διαφέρει εξωτερικά από τη μεσαία κολόνα και πίσω, υιοθετώντας στοιχεία τόσο από τα χάτσμπακ μοντέλα όσο και από τα στέισον βάγκον. Παράλληλα το Rapid Spaceback είναι πιο κοντό σε μήκος κατά 18 εκατοστά (4,3 μέτρα) από το σεντάν, ωστόσο διατηρεί το μακρύ μεταξόνιο των 2,6 μέτρων, ενώ νέο στοιχείο αποτελεί και η μεγάλη πανοραμική γυάλινη οροφή, που μοιάζει να εκτείνεται μέχρι το πίσω παρ μπρίζ.

Στο εσωτερικό η σχεδίαση δεν αλλάζει όπως και οι χώροι για τους επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών του Rapid Spaceback ανέρχεται στα 415 λίτρα (έναντι 550 λτ. του μακρύτερου Rapid Sedan) και φτάνει έως τα 1.380 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Για την κίνηση του νέου Rapid Spaceback υπάρχουν τα γνώριμα μηχανικά σύνολα 1.2 TSI με 86 και 105 ίππους, ο 1.4 TSI 122 PS και ο 1.6 TDI με 90 και 105 ίππους με κατανάλωση από 3,8 λτ./100 χλμ. και με εκπομπές CO2 από 99 γρ./χλμ.

Η επίσημη πρεμιέρα του νέου Skoda Spaceback θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, ενώ στην Ελλάδα θα λανσαριστεί το Νοέμβριο.

Get it on Google Play Download on the App Store