Ξεκινούν οι έλεγχοι και τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα




Το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Τροχαία ξεκινούν το «κυνηγητό» σε περίπου 830.000 κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων, μέσω ελέγχων στους δρόμους αλλά και ειδοποιητηρίων που θα αρχίσουν να αποστέλλονται στις αρχές Μαΐου. Το πρόστιμο διαμορφώνεται στα 500 ευρώ για τα αυτοκίνητα, στα 250 ευρώ για τις μοτοσικλέτες και στα 1.000 ευρώ για τα φορτηγά και λεωφορεία, ενώ στους ιδιοκτήτες θα δίνεται προθεσμία 30 ημερών μέχρι την εξόφλησή του από την στιγμή που θα το παραλάβουν. Στην περίπτωση που το πρόστιμο δεν πληρωθεί, τότε η οφειλή μεταφέρεται αυτομάτως στην εφορία.

Επίσης στα ανασφάλιστα οχήματα αφαιρούνται το δίπλωμα, η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες για 10 μέρες ή για δύο χρόνια εάν το όχημα εμπλακεί σε ατύχημα. Για την παραλαβή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα πρέπει να προσκομίσει το σήμα ασφάλισης.

Από την «τσιμπίδα» φυσικά δεν γλιτώνουν και τα οχήματα που βρίσκονται μόνιμα ακινητοποιημένα σε γκαράζ, ενώ η μόνη περίπτωση που μπορεί κάποιος να γλιτώσει το πρόστιμο είναι να καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας. 




Get it on Google Play Download on the App Store