Έτοιμάζεται το κορυφαίο Peugeot 308 R

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο Peugeot 308 R που έκανε πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης είναι σχεδόν βέβαιο ότι να μπει τελικά στην παραγωγή, αφού όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της  Maxime Picat σε γνωστό Βρετανικό περιοδικό «θα δημιουργήσουμε ειδικές εκδόσεις υψηλών επιδόσεων των αυτοκινήτων μας, όπως είναι για παράδειγμα το 208 GTi και το RCZ R. Υπάρχει χώρος για ένα 308 R, που θα χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα με το πρωτότυπο αυτοκίνητο στη Φρανκφούρτη.»

Να σημειώσουμε ότι το 308 R εφοδιάζεται με τον 1.6 THP κινητήρα ισχύος 270 ίππων, που τροφοδοτεί και το RCZ R με τα σφυρήλατα πιστόνια, ενώ σε σχέση με το νορμάλ νέο 308 είναι χαμηλότερο και με πιο φαρδιά μετατρόχια. Ωστόσο, το ανθρακόνημα που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του αμαξώματος του 308 R είναι μάλλον σίγουρο ότι θα αντικατασταθεί από χάλυβα προκειμένου να διατηρηθεί το κόστος παραγωγής σε λογικά επίπεδα.

Όπως και να έχει πάντως το τμήμα Peugeot Sport θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του γιατί απέναντί του ορθώνεται πολύ ισχυρός ανταγωνισμός που ακούει στα ονόματα Renault Megane R.S., Volkswagen Golf GTI και Golf R, αλλά και το νέο Honda Civic Type-R που ήδη εξελίσσεται.

Get it on Google Play Download on the App Store