Τιμές εκκίνησης για το νέο Opel Insignia και πότε έρχεται

Άνοιξαν οι παραγγελίες στη Γερμανία για το νέο Opel Insignia, το οποίο παρουσιάζεται σημαντικά αλλαγμένο σε σχέση με το προγενέστερο Insignia σε κάθε επίπεδο. Εξωτερικά διαθέτει κομψή και αεροδυναμική σιλουέτα (CD μόλις 0,26 για πεντάθυρο), ενώ ζυγίζει έως 175 κιλά λιγότερο από το προηγούμενο μοντέλο ως Grand Sport sedan, και μέχρι 200 κιλά λιγότερο σε έκδοση Sports Tourer station wagon.


Το νέο Insignia, στη βασική του έκδοση, διαθέτει συστήματα υποστήριξης, όπως Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με ανίχνευση πεζού, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (automatic emergency braking), Προειδοποίηση Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning (LDW), Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) με αυτοματοποιημένη διόρθωση διεύθυνσης και Ένδειξη Απόστασης από το Προπορευόμενο Όχημα (Following Distance Indication). Στην αυξημένη ασφάλεια συντελεί το ενεργό καπό, για βελτιωμένη προστασία των πεζών. Επίσης, ακόμα και η βασική έκδοση διατίθεται με οθόνη αφής.

Δείτε ακόμα: Η απάντηση της GM στα σενάρια πώλησης της Opel

Η γκάμα κινητήρων του νέου Opel Insignia Grand Sport ξεκινά με ένα νέο μοτέρ βενζίνης 1.5 λτ. ισχύος 140 ίππων και 250 Nm ροπής, ή με 165 ίππους. Πιο πάνω τοποθετείται ο 2λιτρος των 260 ίππων και 400 Nm ροπής, συνδυασμένος με νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση. Η γκάμα των ντίζελ περιλαμβάνει τον 1.600άρη των 110 ίππων και 136 ίππων, καθώς και τον ανανεωμένο 2.0 λτ. CDTI των 170 ίππων.

Για τη Γερμανική αγορά ανακοινώθηκαν οι τιμές εκκίνησης για το Grand Sport sedan από 25.940 ευρώ και Sports Tourer station wagon από 26.940 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Στη χώρα μας, το νέο Opel Insignia θα λανσαριστεί τον Ιούνιο.

Get it on Google Play Download on the App Store