Το εντυπωσιακό Nissan Kaze prototype

Ο Ισπανός Carlos Palacios, απόφοιτος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτο Σχεδίου του Τορίνο (IED) και μέλος της ομάδας που δημιούργησε την εντυπωσιακή Alfa Romeo Gloria Concept της Έκθεσης της Γενεύης του περασμένου Μαρτίου, μας αποκαλύπτει το νέο του δημιούργημα: Πρόκειται για το Nissan Kaze, μια σχεδιαστική σπουδή για ένα διθέσιο ρόουντστερ υψηλών επιδόσεων. Το πρωτότυπο, αντλεί το design του από το σχεδιαστικό κίνημα «Streamline» της δεκαετίας του ’30 και ’40, σύμφωνα με το οποίο κάθε πτυχή του αμαξώματος του Kaze ακολουθεί τις προσταγές της αεροδυναμικής. Παράλληλα, ο σχεδιαστής του τονίζει και τη σχέση του πρωτότυπού του με το πνεύμα και την τεχνολογία της Formula 1.

Ο κινητήρας του Nissan Kaze είναι ένας θηριώδης V12 6.5 λίτρων τοποθετημένος στο κέντρο, ο οποίος στέλνει τη δύναμή του στους πίσω τροχούς του πρωτότυπου. Παράλληλα, το όλο στήσιμο του Kaze έχει να κάνει με την παροχή οδικών χαρακτηριστικών όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτά αγωνιστικών αυτοκινήτων πίστας.

Όσο για το εάν και πότε θα μπει στην παραγωγή το πρωτότυπο αυτό, ο σχεδιαστής του τονίζει ότι η δημιουργία του Kaze ξεκίνησε ως μέρος ενός project για την κατασκευή ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου από ένα ισπανικό Πανεπιστήμιο. Η απόρριψη των σχεδίων του ωστόσο δεν τον αποθάρρυνε, με τον ίδιο να ολοκληρώνει τελικά το δημιούργημά του και να το παρουσιάζει μόλις πριν λίγες ημέρες. Εν τέλει το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό…

Get it on Google Play Download on the App Store