Το νέο Nissan Qashqai με καινοτόμο σχεδίαση

Νέα στοιχεία προέκυψαν για το δεύτερης γενιάς δημοφιλές Nissan Qashqai, το οποίο θα παρουσιαστεί το Νοέμβριο και ένα μήνα αργότερα θα ξεκινήσει η παραγωγή του στο εργοστάσιο του Σάντερλαντ, στην Αγγλία. Η σχεδίασή του -σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Ιαπωνικής φίρμας- θα είναι καινοτόμος και πολύ πιθανό είναι τελικά να υιοθετήσει στοιχεία από το Resonance concept (βλ. ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες), που είχε παρουσιάζει τον Ιανουάριο η Nissan, στην έκθεση του Ντιτρόιτ. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση της ακραίας σχεδιαστικής αλλαγής υπάρχει ο κίνδυνος να μην επιτύχει εμπορικά, εν αντιθέσει με το υπάρχον Qashqai, το οποίο έξι χρόνια μετά το λανσάρισμά του παραμένει πολύ δημοφιλές (Νο 7 στην Ευρώπη το πρώτο 3μηνο του 2013).

Το νέο Qashqai θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και ίσως δεν θα υπάρξει έκδοση Qashqai+2, ενώ ο αρχικός του κινητήρας αναμένεται να είναι ο 1.2 TCe της Renault με απόδοση 115 και 130 ίππων. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί ακόμα να τροφοδοτείται και με τον 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 1.2 DIG-S του Nissan Micra (98 ίππων) σε πιο ισχυρότερη εκδοχή, αλλά με περιορισμένες εκπομπές CO2. To 2015 θα παρουσιαστεί και plug-in hybrid Qashqai, το οποίο θα είναι ηλεκτροκίνητο με βοηθητικό θερμικό κινητήρα (κάτι αντίστοιχο σε φιλοσοφία με το Opel Ampera).

Η εξέλιξη του δεύτερης γενιάς Qashqai γίνεται με βάση την πλατφόρμα CMF (Common Module Family), που έχει εξελιχθεί από κοινού με την Renault και προορίζεται για μια ευρεία γκάμα αυτοκινήτων από compact έως μεγάλα και SUV. 

Get it on Google Play Download on the App Store