Το νέο Nissan Almera στοχεύει στα Golf και Focus

Η Nissan θα επιστρέψει στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων χάτσμπακ με το νέο Almera (πιθανώς να ονομαστεί αλλιώς θυμίζοντας όμως το όνομα «Almera»), το οποίο θα παρουσιαστεί το 2014, θα κατασκευάζεται στη Βαρκελώνη και θα είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για την Ευρώπη. Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της NissanAndy Palmer, σε αγγλικό περιοδικό αυτοκινήτου, το νέο Nissan Almera αναμένεται να παρουσιάζει ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο Andy Palmer, το νέο χάτσμπακ της Nissan θα διαθέτει δυναμική σχεδίαση «συμβατική αλλά όμορφη», θα προσφέρει ασφαλή αίσθηση πίσω από το τιμόνι όπως το VW Golf, ενώ παράλληλα η συμπεριφορά του στο δρόμο θα είναι ακριβής και προβλέψιμη, προσφέροντας αντίστοιχη οδηγική αίσθηση με του Ford Focus.

Το μελλοντικό μικρομεσαίο χάτσμπακ της Nissan θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα «Alliance C» (αυτή που θα χρησιμοποιεί το επόμενης γενιάς RenaultMegane) και η σχεδίασή του θα δανείζεται στοιχεία από το -εικονιζόμενο ηλεκτρονικά επεξεργασμένο- Invitation concept που είχε παρουσιάσει το Μάρτιο του 2012 στην έκθεση της Γενεύης. Νέα θα είναι και η γκάμα των κινητήρων, οι οποίοι πιθανότατα θα προέρχονται από την Renault, όπως είναι ο 1.2 TCe των 115 ίππων και 130 ίππων, οι ντίζελ dCi των 1.5 και 1.6 λίτρων με 90, 110 και 130 ίππους, αλλά και ο 1.6 DI-G του Juke των 190 ίππων σε μια πιο σπορ έκδοση.   

Get it on Google Play Download on the App Store