Το Νοέμβριο το νέο Nissan Qashqai

Τον ερχόμενο Νοέμβριο θα κάνει πρεμιέρα το νέο, 2ης γενιάς Nissan Qashqai και θα ξεκινήσει να πωλείται προς τα τέλη του 2014. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες το νέο SUV μοντέλο της Nissan θα έχει καινοτόμο σχεδιασμό και θα είναι πιο πολυτελές από το υπάρχον μοντέλο. Με βάση το εικονιζόμενο πρωτότυπο Hi-Cross που είχε παρουσιαστεί το 2012 στην έκθεση της Γενεύης, το δεύτερης γενιάς Qashqai αναμένεται να ενσωματώσει από αυτό τα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία, όπως είναι η νέα μάσκα, τα πιο φουσκωμένα φτερά και τα πιο έντονα νεύρα που διατρέχουν το αμάξωμα. Αντίστοιχα και το εσωτερικό θα υιοθετήσει και αυτό τις κύριες γραμμές που θα του χαρίζουν πιο σύγχρονη εμφάνιση.

Το νέο Qashqai θα εξελιχθεί πάνω σε μια νέα «ευέλικτη» πλατφόρμα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν αργότερα και άλλα μελλοντικά μοντέλα (π.χ. 3ης γενιάς X-Trail), ενώ όπως και το υπάρχον μοντέλο, έτσι και το 2ης γενιάς θα υπάρχουν εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς.

Ο 1.6 λίτρων ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης των 117 ίππων αναμένεται να αντικατασταθεί από τον 1.2 TCe της Renault με την παραπλήσια ισχύ αλλά περισσότερη ροπή, ενώ θα υπάρχουν οι diesel dCi των 1.5 και 1.6 λίτρων και πιθανώς υβριδική plug-in έκδοση το 2015. 

Get it on Google Play Download on the App Store