Το νέο Nissan Micra σε «καυτή» έκδοση NISMO

Από τα σημαντικότερα μοντέλα που έκαναν πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, είναι το νέο Nissan Micra, το οποίο άλλαξε ριζικά και σε κάθε επίπεδο σε σχέση με τους προκατόχους του. Το ιαπωνικό μικρό αυτοκίνητο έχει πλέον γαλλικό DNA αφού συνδέεται στενά με το Renault Clio, ενώ και η κατασκευή του θα γίνεται στη Γαλλία. Επιπλέον την κίνησή του θα αναλαμβάνουν το μηχανικό σύνολο βενζίνης 0.9 TCe και ο ντίζελ των 1.5 λτ., ενώ αργότερα θα προστεθεί και ο ατμοσφαιρικός 1.0 SCe.


Δεδομένης της ανατροπής που φέρνει για τη Nissanτο νέο Micra, δεν αποκλείεται να το δούμε στο μέλλον και σε σπορ έκδοση NISMO, όπως συμβαίνει και με το Juke NISMO. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα μπορεί να εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.6 λτ. ισχύος 190 ίππων, αλλά και με τετρακίνηση. Έτσι θα μπορούσε να τοποθετηθεί απευθείας αντιμέτωπο με μοντέλα όπως το VW Polo GTI, το SEAT Ibiza Cupra, το Ford Fiesta ST, το Opel Corsa OPC, το Peugeot 208 GTi, αλλά και το Renault Clio R.S.

Εάν τελικά αποφασίσει η Nissan να το κάνει πραγματικότητα, θα έχει και πολύ δυναμική εμφάνιση, μέσω και των διαφόρων προσθηκών στο αμάξωμα, όπως νέους προφυλακτήρες, αεροδυναμικά βοηθήματα, χαμηλώματος, μεγάλων ζαντών κ.λπ. Μια εικόνα για το πως μπορεί να μοιάζει βλέπουμε μέσω της ηλεκτρονικά επεξεργασμένης φωτογραφίας από τον ανεξάρτητο σχεδιαστή X-Tomi. Σίγουρα θα είχε αρκετό ενδιαφέρον ένα Micra NISMO. Εσείς, τι λέτε;

Get it on Google Play Download on the App Store