Η Toyota θα κλείσει 100 αντιπροσωπείες στη Γερμανία

Η σημαντική μείωση των πωλήσεων που έχει υποστεί η Toyota στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων της Ευρώπης, τη Γερμανία, αναμένεται να την οδηγήσει στο κλείσιμο 100 αντιπροσωπειών της. Το πρώτο τετράμηνο του 2014 οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων Toyota στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 8,7% όταν την ίδια χρονική περίοδο οι συνολικές ταξινομήσεις των αυτοκινήτων (στη Γερμανία) έχουν σημειώσει αύξηση +6,4%. Υπολογίζεται ότι μετά την αναδιάρθρωση του δικτύου πωλήσεών της, η Toyota θα διατηρήσει 400 αντιπροσωπείες προκειμένου να έχει κερδοφορία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Toyota Γερμανίας, Tomas Salberger.

Ειδικοί λένε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο «γερασμένο» στόλο της Toyota στη Γερμανία και στο ότι η εν λόγω Ιαπωνική φίρμα έχει επικεντρωθεί στα υβριδικά αυτοκίνητα, ενώ στη Γερμανία τα ντίζελ αυτοκίνητα συνεχίζουν να παρουσιάζουν μεγαλύτερη ζήτηση.   

Στη μικρή αγορά της χώρας μας, η Toyota είναι πρώτη σε πωλήσεις το πρώτο 3μηνο του 2015, σημειώνοντας αύξηση κατά 15,7% σε σχέση με πέρσι, όπου βρέθηκε στην πρώτη θέση της συνολικής κατάταξης.

Get it on Google Play Download on the App Store