Tο Opel Meriva No1 στην ικανοποίηση πελατών




Στην Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών J.D. Power 2013, το Meriva συγκέντρωσε 80,6% στο Δείκτη VOSS Index (Vehicle Ownership Study), που μετρά την ικανοποίηση των ιδιοκτητών αυτοκινήτων οι οποίοι οδηγούν ένα συγκεκριμένο μοντέλο για δύο χρόνια κατά μέσο όρο και έχουν αντίστοιχη εμπειρία στην πράξη.

Για το Meriva, η νίκη στη J.P. Power Report 2013 και ο τίτλος ‘το Όχημα με την υψηλότερη ικανοποίηση πελατών στην κατηγορία μικρών πολυμορφικών στο Γερμανικό Δείκτη VOSS J.D. Power 2013’ (‘Vehicle with the highest customer satisfaction in the compact van segment in the J.D. Power VOSS Germany 2013’)  είναι τα πιο πρόσφατα στη λίστα διακρίσεων. Το Meriva έχει κερδίσει επίσης το ‘Χρυσό Τιμόνι’ (‘Golden Steering Wheel’) και το “Plus X Award”. Το αγαπημένο των πελατών είναι από τα best-seller στην Ευρωπαϊκή αγορά πολυμορφικών. Ο Thomas Simon, Αντιπρόεδρος Ποιότητας στην Opel, θεωρεί την ευελιξία του Meriva κύριο παράγοντα επιτυχίας: «Για να κερδίζει ένα αυτοκίνητο την πρώτη θέση στη J.D. Power Report, πρέπει να είναι απόλυτα πειστικό, αφού κανείς άλλος δεν μπορεί να κρίνει καλύτερα τις αρετές ενός μοντέλου από τους ίδιους τους οδηγούς. Γι’ αυτό νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος με το βραβείο, καθώς αποδεικνύει ότι το Meriva δεν αφήνει καμία επιθυμία ανεκπλήρωτη σε καθημερινή χρήση.»

Πέρασε με επιτυχία στις αυστηρές εξετάσεις των οδηγών

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δημοσιεύονται στο περιοδικό αυτοκινήτου  “Auto Test” από το 2008. Η μεγαλύτερη έρευνα οδηγών στη Γερμανία με περίπου 18.000 online συνεντεύξεις αξιολογεί τους τομείς ποιότητα/αξιοπιστία, απήχηση οχήματος, σέρβις και κόστος ιδιοκτησίας. Επιτυγχάνοντας υψηλά επίπεδα ικανοποίησης σε όλους τους τομείς, το Meriva αναδείχτηκε Νο1 στην κατηγορία του. Η έρευνα έλαβε αποτίμησε τις απόψεις των οδηγών για 25 κατασκευαστές και 106 σειρές μοντέλων σε δέκα κατηγορίες.

?ριστη εργονομική φιλοσοφία με σφραγίδα ποιότητας AGR και σύστημα FlexDoors

Πέρα από την ελκυστική σχεδίαση, την υψηλή ποιότητα και τη μοναδική ευελιξία εσωτερικού, η επιτυχία του Meriva οφείλεται και στην εξαιρετική εργονομία του. Είναι το πρώτο και μοναδικό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο το οποίο έχει πιστοποιηθεί με την περίοπτη σφραγίδα ποιότητας AGR από τους ειδικούς της “AktionGesunderRückene.V.”(Campaign for Healthy Backs) για τη συνολική εργονομική φιλοσοφία του.

Βασικό συστατικό της βραβευμένης φιλοσοφίας εργονομίας του Meriva είναι το επαναστατικό, πατενταρισμένο σύστημα θυρών FlexDoors. Για μέγιστη άνεση στο πίσω τμήμα της καμπίνας, το σύστημα FlexDoors μπορεί να ανοίξει μέχρι 84 μοίρες – πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο άνοιγμα 68 μοιρών των συμβατικών θυρών. Το σύστημα FlexDoors διευκολύνει σημαντικά τους γονείς να εγκαταστήσουν τα παιδικά καθίσματα Isofix στα εξωτερικά πίσω καθίσματα και να ασφαλίσουν τα παιδιά τους. Όταν ανοίγουν ταυτόχρονα οι εμπρός και πίσω πόρτες, δημιουργείται μία ζώνη ασφαλείας.

Το Meriva διαθέτει και άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά με κορυφαία εργονομία όπως η φιλοσοφία καθισμάτων FlexSpace, η κεντρική κονσόλα FlexRail και το προαιρετικό σύστημα μεταφοράς ποδηλάτων FlexFix – αποκλειστικότητα της Opel που ενσωματώνεται στον πίσω προφυλακτήρα. 

Get it on Google Play Download on the App Store