Το εντυπωσιακό Peugeot 2008 DKR στα χρώματα του «πολέμου»

Σχεδόν ενάμιση μήνα πριν την εκκίνηση του Dakar 2015, το Peugeot 2008 DKR δηλώνει πανέτοιμο και φιγουράρει με τα επίσημα χρώματα της αγωνιστικής ομάδας. Πίσω από την αναμφίβολα εντυπωσιακή εμφάνιση, κρύβεται μία ετοιμοπόλεμη δικίνητη μηχανή που θα αντιμετωπίσει τον 4×4 ανταγωνισμό, στον πιο απαιτητικό και δύσκολο αγώνα στον κόσμο.

Καθώς η ημέρα της εκκίνησης (4 Ιανουαρίου) πλησιάζει, τα αρχηγεία των ομάδων στην Peugeot, Red Bull και Total έχουν προετοιμαστεί σε όλους τους τομείς προχωρώντας στην πλήρη αποκάλυψη του Peugeot 2008 DKR. Μετά από επτά μήνες δοκιμασιών στην μαροκινή έρημο, έφτασε η ώρα για τους Γάλλους μηχανικούς να «φορέσουν» στο αγωνιστικό Peugeot την επίσημη «κελεμπία» του, σε μαύρο φινίρισμα με μπλε, λευκές και κόκκινες πινελιές που τονίζουν μία ασυναγώνιστη όψη.

Τους τελευταίους μήνες το Peugeot 2008 DKR καλύπτει χιλιάδες χιλιόμετρα στο Μαρόκο ώστε να είναι απόλυτα προετοιμασμένο απέναντι στην ύστατη πρόκληση. Ο Carlos Sainz, με την παγκοσμίως αναγνωρισμένη αξία του ως ένας οδηγός που έχει βρεθεί πίσω από το τιμόνι κάθε τύπου αγωνιστικού, έχει πλήρη συμμετοχή στο τεχνικό concept που υπάρχει πίσω από το Peugeot 2008.

Στις 20 Νοεμβρίου, από τα service trucks θα μεταφερθεί όλος ο εξοπλισμός και τα ανταλλακτικά, στο πλοίο που θα σαλπάρει για την Αργεντινή. Κατόπιν, τα τρία αγωνιστικά θα μεταφερθούν αεροπορικώς στην Νότια Αμερική μετά από τις τελικές δοκιμές στο Μαρόκο, στις αρχές Δεκεμβρίου. Εν τω μεταξύ, τα πληρώματα θα εκπαιδευτούν και στην επισκευή που μπορεί να χρειασθεί σε επείγουσες καταστάσεις στην διάρκεια του μαραθώνιου ράλι όταν δεν επιτρέπεται η υποστήριξη από τρίτους.

Get it on Google Play Download on the App Store