Εντυπωσιάζει το «κτηνώδες» Peugeot 2008 DKR για το Ράλι Ντακάρ




Την πρώτη του εμφάνιση κάνει το εξαιρετικά εντυπωσιακό και μυώδες Peugeot 2008 DKR, με το οποίο η γαλλική φίρμα θα λάβει μέρος στο 2015 Dakar, όπου είχε αγωνιστεί τελευταία φορά το 1990 με το 205 T16 Grand Raid. Το έντονα μυώδες αμάξωμά του διατηρεί κάποιους ελάχιστους αισθητικούς δεσμούς με το 2008 παραγωγής, όπως είναι στη μάσκα και στα φωτιστικά σώματα, ενώ πατάει πάνω σε ελαστικά διαμέτρου 37 ιντσών.

Για την ώρα η Peugeot δεν κάνει καμία αναφορά για τα μηχανικά μέρη του «κτήνους», εκτός από το ότι οι μηχανικοί επέλεξαν την κίνηση στους δύο τροχούς, έτσι ώστε να τους δοθεί περισσότερη ελευθερία στο να τοποθετήσουν τους μεγάλους τροχούς, σε συνδυασμό με τους πολύ μικρούς προβόλους, τη μεγάλη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος και τις μεγάλες διαδρομές στην ανάρτηση.

Παράλληλα με την επιλογή της κίνησης στους δύο τροχούς, το Peugeot 2008 DKR θα αγωνιστεί στην κατηγορία των buggy, η οποία έχει μικρότερους περιορισμούς από την κατηγορία των 4WD, στην οποία τρέχει το νικηφόρο MINI Countryman. 




Get it on Google Play Download on the App Store