Ο προάγγελος του νέου υβριδικού Mitsubishi L200

Η Mitsubishi θα παρουσιάσει στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης δύο νέα πρωτότυπα αυτοκίνητα ένα υβριδικό και ένα ηλεκτρικό, για τα οποία προς το παρόν έχει δώσει στη δημοσιότητα δύο «μυστηριώδεις» φωτογραφίες και ελάχιστα στοιχεία. Το Concept GR-HEV είναι ένα «Sport Utility Hybrid Truck» ή αλλιώς ένα υβριδικό Pick up το οποίο μπορεί να αποτελεί τον προάγγελο του μελλοντικού L200. Όπως μπορούμε να διακρίνουμε από την φωτογραφία η σχεδίαση του 2πλοκάμπινου Concept GR-HEV είναι μυώδης  και αρκετά φουτουριστική για Pick up όχημα και η Mitsubishi για ακόμα μία φορά αναμένεται να ταράξει τα νερά στην εν λόγω κατηγορία, όπως είχε κάνει και το 2005 με την παρουσίαση του υπάρχοντος L200 με την πολύ δυναμική σχεδίαση.

Το Concept GR-HEV διαθέτει ντίζελ κινητήρα σε συνδυασμό με ηλεκτρικά μοτέρ, ενώ εφοδιάζεται με το σύστημα τετρακίνησης full-time 4WD και το Super All Wheel Control (S-AWC) για την καλύτερη δυνατή πρόσφυση (χρησιμοποιείται στο Lancer Evolution). Παράλληλα το Concept GR-HEV αναπτύχθηκε με ένα φιλόδοξο στόχο για εκπομπές CO2 κάτω από 149 γρ./χλμ., δηλαδή πολύ χαμηλότερα από το μέσο όρο της κατηγορίας (ενδεικτικά το L200 Double Cab 2.5 DI-D 136hp εκπέμπει 199 γρ./χλμ. CO2)

Το δεύτερο πρωτότυπο μοντέλο είναι το ηλεκτρικό Concept CA-MiEV, το οποίο αποτελεί το επόμενης γενιάς compact EV, το οποίο εφοδιάζεται με νέας γενιάς συστημάτων ηλεκτροκίνησης και μπαταρίες υψηλής πυκνότητας. Το CA-MiEV είναι ελαφρύ, με προσεγμένη αεροδυναμική και θα προσφέρει αυτονομία 300 χιλιομέτρων. 

Get it on Google Play Download on the App Store