Δοκιμή Mercedes C180 1.8 Turbo CGI BlueEFFICIENCY

Η ανανεωμένη μεσαία Mercedes μετά την τελευταία αναβάθμιση που δέχτηκε τόσο σχεδιαστικά όσο και μηχανικά (φέρει 2.000 νέα μέρη) δείχνει ακόμα πιο ελκυστική και ολοκληρωμένη. Εξωτερικά το βλέμμα εστιάζει απευθείας εμπρός στα νέα φωτιστικά σώματα και στον προφυλακτήρα, που μπορεί να δεχθεί και λαμπτήρες LED ημέρας, προβάλλοντας ένα πιο δυναμικό παρουσιαστικό. Πίσω οι αλλαγές αφορούν στα φωτιστικά σώματα με τα LED και στο πιο διάφανο κάλυμμα, καθώς και στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα. Σημείο αναφοράς αποτελεί και ο κορυφαίος -σύμφωνα με τη Mercedes- αεροδυναμικός συντελεστής στην κατηγορία (Cd: 0,26), χαρακτηριστικό που προσφέρει πολλαπλά οφέλη (π.χ. μείωση της κατανάλωσης).

Με πολύ καλά χαρακτηριστικά ο κινητήρας

Το άμεσου ψεκασμού CGI μηχανικό σύνολο των 1.8 λτ. με τα πιεζοηλεκτρικά μπεκ και τον υπερτροφοδότη εξάτμισης (να υπενθυμίσουμε ότι οι παλαιότερες Κompressor είχαν μηχανικό turbo) αποδίδει 156 ίππους και ταιριάζει κατάλληλα στο αμάξωμα της C-Class. O εν λόγω κινητήρας διαθέτει πολύ καλή ελαστικότητα και τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές αφού από τις 1.600 σ.α.λ. αποδίδει 250 Nm ροπής. Πολιτισμένη είναι γενικά η λειτουργία του και ο θόρυβος που παράγει αν και έχει μια μικρή τραχύτητα δεν θα ενοχλήσει τους επιβάτες χάρη στην σωστά μελετημένη ηχομόνωση. Οι ρυθμοί επιταχύνσεων από στάση και εν κινήσει είναι πολύ καλοί παρά τις μακριές σχέσεις μετάδοσης του 6τάχυτου επιλογέα με τις μακριές διαδρομές, ο οποίος έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης ως προς την αίσθηση.

Κατάλληλη για άνετη και ασφαλή κάλυψη ταξιδιών

Το ιδανικό πεδίο κίνησης της Mercedes C180 CGI BlueEFFICIENCY είναι οι μεγάλες ευθείες των εθνικών οδών, όπου μπορεί να αναπτύξει και να διατηρήσει εύκολα γρήγορους ρυθμούς και με τον οδηγό και τους υπόλοιπους επιβάτες να απολαμβάνουν υψηλά επίπεδα ανέσεων από την ανάρτηση –και όχι μόνο. Η σταθερότητα που επιδεικνύει το αμάξωμά της είναι υποδειγματική, ενώ ασφαλής και ουδέτερη παρουσιάζεται και στα πιο σφιχτά κομμάτια των επαρχιακών δρόμων. Στις στροφές οι αντιδράσεις της υπό πίεση και κατόπιν απενεργοποίησης του ESP, είναι προοδευτικές και ελεγχόμενες, ενώ το τιμόνι παρέχει καλή πληροφόρηση και αμεσότητα. Σύμμαχος του οδηγού σε κάθε περίσταση είναι και τα πολύ καλά σε αποτελεσματικότητα φρένα, τα οποία ακινητοποιούν γρήγορα και σταθερά το αυτοκίνητο.

Περισσότερο μοντέρνο το άρτιο ποιοτικά εσωτερικό

Εκτός από εξωτερικά, η ανανεωμένη C-Class ανανεώθηκε και στο εσωτερικό της, όπου συναντούμε νέο ταμπλό, αλλαγμένο πίνακα οργάνων και κεντρική κονσόλα στα πρότυπα της μεγαλύτερης E-Class. Παράλληλα ο θάλαμος των επιβατών της μεσαίας Mercedes εντυπωσιάζει με την προσοχή που έχει δοθεί στην ποιότητα κατασκευής, αφού στις περισσότερες επιφάνειες έχει γίνει χρήση αφρώδους υλικού, το οποίο σε συνδυασμό με το άρτιο φινίρισμα και την στιβαρή συναρμογή ενισχύει την πολυτελή εικόνα του εσωτερικού. Όσον αφορά στην εργονομία ο οδηγός δε θα δυσκολευτεί να βρει την κατάλληλη θέση οδήγησης και θα εξοικειωθεί σχετικά γρήγορα τις πολλαπλές λειτουργίες του περιστροφικού χειριστηρίου Comand. Σε επίπεδο διαθέσιμων χώρων είναι άνετη για 4 ενήλικους επιβάτες, ωστόσο το ψηλό κεντρικό τούνελ κάνει δύσκολη τη μετακίνηση ενός ακόμα ατόμου σε μακρινή απόσταση. Στα πλαίσια του ανταγωνισμού των premium μεσαίων αυτοκινήτων τοποθετείται και ο χώρος αποσκευών των 475 λίτρων με το τετραγωνισμένο σχήμα.

(+) Ποιότητα κατασκευής, επιδόσεις, κατανάλωση, κύρος, πολυτέλεια

(-) Αίσθηση επιλογέα ταχυτήτων, τιμή

Καύσιμο
Βενζίνη
Κυβισμός (κ.εκ.)
1.796
Κύλινδροι/βαλβίδες
4/16
Ταχύτητες
6
Ισχύς (PS/σ.α.λ.)
156/5.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.)
250/1.600
0-100 χλμ./ώρα (δλ.)
9,0
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα)
225
Αστική (λτ./100 χλμ.)
9,3
Υπεραστική (λτ./100 χλμ.)
5,2
Μεικτή (λτ./100 χλμ.)
6,7
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.)
157
Τέλη κυκλοφορίας (ευρώ)
266,9
Εμπρός ανάρτηση
ΜακΦέρσον, αντ. δοκός
Πίσω ανάρτηση
Πολλαπλών συνδέσμων, αντ. δοκός
Εμπρός φρένα
Αερ. δίσκοι
Πίσω φρένα
Δίσκοι
Υποβοήθηση τιμονιού
Υδραυλική
Μήκος (χλστ.)
4.591
Πλάτος (χλστ.)
1.770
Ύψος (χλστ.)
1.447
Μεταξόνιο (χλστ.)
2.760
Βάρος (κιλά)
1.480
Χώρος αποσκευών (λίτρα)
475
Αστέρια
(5)
Ασφάλεια ενηλίκου
82%
Ασφάλεια παιδιού
70%
Ασφάλεια πεζού
30%
Επικουρικά συστήματα
86%
ESP
 
Αερόσακοι
7
Ηλεκτρικά παράθυρα
4
Ηλεκτρικοί καθρέπτες
 
Air condition
 
Κλιματισμός
 
Ηχοσύστημα
 
Ζάντες Αλουμινίου
 
Τιμή από
33.849
Get it on Google Play Download on the App Store