Νέο Lada Kalina Sport εξελιγμένο από τη Lada Sport στο WTCC

Με βάση την εμπειρία του αγωνιστικού τμήματος Lada Sport στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WTCC, η ρώσικη φίρμα δημιούργησε υπό την καθοδήγηση του διευθυντή σχεδιασμού της AvtoVAZ, Steve Mattin το πιο «αγριεμένο» νέο Lada Kalina Sport σε δύο εκδόσεις. Εκτός από τις αισθητικές αλλαγές που του χαρίζουν πιο δυναμική εμφάνιση σε σχέση με το νορμάλ Kalina, το Kalina Sport φέρει και πολλές μηχανικές αναβαθμίσεις.

Πιο αναλυτικά, το αρχικό Lada Kalina Sport εφοδιάζεται με 1.6 λίτρων κινητήρα απόδοσης 120 ίππων (από 106 ίππους), ο οποίος προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 197 χλμ./ώρα. Βελτιωμένο είναι το κιβώτιο των 5 ταχυτήτων, η ανάρτηση έχει χαμηλώσει κατά 20 χιλιοστά και τοποθετήθηκαν πιο σφιχτά αμορτισέρ, καθώς και χαμηλού προφίλ ελαστικά με ζάντες 16 ιντσών.

Στην πιο δυναμική εκδοχή του Lada Kalina Sport, ο 1.6 λίτρων κινητήρας αποδίδει 140 ίππους και επιταχύνει το αυτοκίνητο στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 8,5 δευτερόλεπτα. Επίσης το μικρό σπορτίφ Lada εφοδιάζεται με πιο «κοντό» κιβώτιο ταχυτήτων, με ενισχυμένα φρένα, με 17άρες ζάντες και με νέο set-up στην ανάρτηση.

Get it on Google Play Download on the App Store