Στο σφυρί Alfa Romeo του Μουσολίνι αξίας έως 2,4 εκ. ευρώ!

Ένα μοναδικό σπάνιο αυτοκίνητο – κόσμημα με ιστορική παράλληλα σημασία, θα διατεθεί σε δημοπρασία στις 3-4 Φεβρουαρίου 2015 από την RM Auctions, με τιμή που εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 1,9 εκ. ευρώ έως 2,4 εκ. ευρώ! Πρόκειται για μια εκθαμβωτική και άριστα συντηρημένη και αναπαλαιωμένη Alfa Romeo 6C 2500 Sport Berlinetta του 1939 μεταποιημένη από την Touring Carrozzeria, την οποία είχε κάνει δώρο ο δικτάτορας Benito Mussolini στην ερωμένη του Claretta Petacci.   

Η εν λόγω ιταλίδα την χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια του Β. Παγκοσμίου πολέμου, έχοντας σοφέρ τον Franz Spogler, ο οποίος επιβεβαίωσε την ταυτότητα του οχήματος. Με την συγκεκριμένη Alfa Romeo μάλιστα είχε προσπαθήσει να διαφύγει από τα ιταλικά σύνορα το 1945, ωστόσο πιάστηκε από αντάρτες κοντά στην λίμνη Κόμο και θανατώθηκε.

Αξιωματικός του Αμερικάνικου στρατού μετέφερε την Alfa Romeo 6C 2500 στις Η.Π.Α., η οποία ανακαλύφθηκε το 1970 σε ένα αγρόκτημα στη Ν. Υόρκη. Κατόπιν το ιστορικό αυτοκίνητο αποκαταστάθηκε πλήρως από τον παγκοσμίου φήμης Francesco Bonfanti και κατέκτησε πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς κλασικών αυτοκινήτων.

Get it on Google Play Download on the App Store