Το νέο Hyundai i20 κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση

Λίγες μέρες μετά την παρουσίαση των σκίτσων του νέου i20, η Hyundai αποκαλύπτει τις πρώτες φωτογραφίες του νέου μικρού της μοντέλου, το οποίο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού στις 2 Οκτωβρίου. Το δεύτερης γενιάς i20 έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί στην Ευρώπη, όπου οι ιθύνοντες της φίρμας εστίασαν σε τομείς όπως της ευρυχωρίας, της υψηλής τεχνολογίας, των ανέσεων και του εμφαντικού σχεδιασμού.

Όσον αφορά στον τελευταίο τομέα, ακολουθεί την φιλοσοφία «Fluidic Sculpture 2.0» και διακρίνεται για τις απαλές του καμπύλες, τις χυτές επιφάνειες, την εξαγωνική μάσκα και την τρίτη κολόνα σε μαύρο χρώμα, δίνοντας την ψευδαίσθηση κρυστάλλου.

Το νέο i20 βασίζεται σε νέα πλατφόρμα με μήκος αμαξώματος στα 4.035 χλστ. και μεταξόνιο μακρύτερο κατά 45 χιλιοστά από του υπάρχοντος i20, το οποίο φτάνει τα 2.570 χλστ., όσο δηλαδή σε ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την Hyundai, το νέο i20 προσφέρει τον περισσότερο χώρο για τα πόδια, ενώ από τους κορυφαίους είναι και ο χώρος αποσκευών των 320 λίτρων. Για πρώτη φορά θα εφοδιάζεται και με πανοραμική ανοιγόμενη γυάλινη οροφή, με κάμερα οπισθοπορεία και με εμπρός και πίσω LED φωτισμό.

Καμία επίσημη αναφορά δεν κάνει η Hyundai Ευρώπης για τους κινητήρες, ενώ δε δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφία από το εσωτερικό, λέγοντας ότι η σχεδίασή του είναι εκλεπτυσμένη και φινετσάτη. Ωστόσο, σήμερα παρουσιάστηκε στην Ινδία και το αδελφό Elite i20, από το οποίο προέρχεται η φωτογραφία του εσωτερικού, ενώ από πλευράς κινητήρων θα είναι εκεί διαθέσιμο με τον 1.2 βενζίνης ισχύος 83 ίππων και τον 1.4 CRDi των 90 ίππων. 

Get it on Google Play Download on the App Store