Νέο Hyundai Equus Limousine αποκλειστικά για κροίσους στη Ρωσία

Η Hyundai θα παρουσιάσει στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Ρωσίας (29 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου) τη νέα ναυαρχίδα της, Equus Limousine αποκλειστικά και μόνο για την τοπική αγορά. Το μεγάλο Hyundai αποτελεί μια επιμηκυμένη έκδοση του Equus με μεγαλύτερο κατά 28 εκατοστά μεταξόνιο και μήκος που αγγίζει τα 5,43 μέτρα! (ενδεικτικά η Mercedes S-Class με μακρύ μεταξόνιο έχει μήκος 5,25 μ.). Το μεγαλύτερο μήκος γίνεται ορατό και από τις πιο πλατιές μεσαίες κολόνες, στις οποίες υπάρχουν τα εμβλήματα «Limousine».

Στο εσωτερικό η πολυτέλεια είναι διάχυτη, ενώ στο πίσω μέρος της καμπίνας υπάρχουν δύο μεμονωμένα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα με πολλές ρυθμίσεις που θυμίζουν αντίστοιχα της πρώτης θέσης αεροπλάνου. Ανάμεσά τους βρίσκεται ένα υποβραχιόνιο με πολλά κουμπιά, ολόκληρο το εσωτερικό είναι ντυμένο με δέρμα, βελούδο και πραγματικό ξύλο, ενώ δεν λείπουν και οι απαραίτητες οθόνες πίσω από προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων. Ίσως από πλευράς ανέσεων δεν έχει να ζηλέψει κάτι από το γερμανικό κατεστημένο.

Την τροφοδοσία του Hyundai Equus Limousine αναλαμβάνει ένας κινητήρας V8 5.0 λτ. απόδοσης 430 ίππων και 509 Nm ροπής, συνδυασμένος με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων. Η μεγάλη σε μήκος και βάρος «λίμο» είναι αρκετά γρήγορη, αφού επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 5,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 225 χλμ./ώρα.

Μετά την πρεμιέρα του Hyundai Equus Limousine στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Ρωσίας θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες στην τιμή των 84.500 ευρώ, δηλαδή κατά 25.090 ευρώ φθηνότερο από τη Mercedes S 500 LWB (109.590 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store