Πρεμιέρα για το νέο 1.5 λτ. VTEC TURBO κινητήρα της Honda

Η Honda ξεκίνησε το λανσάρισμα του νέου πολυχρηστικού μοντέλου της Step WGN στην Ιαπωνία, το οποίο μπορεί να μην διατεθεί ποτέ στην Ευρώπη, όχι όμως και ο ολοκαίνουργιος turbo downsized κινητήρας που το εφοδιάζει.

Το νέο αυτό άμεσου ψεκασμού 1.5 λτ. VTEC TURBO μηχανικό σύνολο αποδίδει 150 ίππους και 203 Nm ροπής μεταξύ 1.600 και 5.000 σ.α.λ. Στο 6θέσιο πολυχρηστικό Step WGN συνδυάζεται με νέο κιβώτιο ταχυτήτων συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT) και η κατανάλωσή του ανέρχεται στα 5,9 λτ./100 χλμ. (σύμφωνα με τον τυποποιημένο κύκλο μέτρησης στην Ιαπωνία). Το νέο αυτό μοτέρ είναι μέρος της νέας οικογένειας κινητήρων που εξελίσσει η Honda και θα εφοδιάζει και άλλα μοντέλα της που πωλούνται και στην Ευρώπη.

Όσο για το νέο, 5ης γενιάς Step WGN με την τετραγωνισμένη καμπίνα και το ενδιαφέρον σχεδιαστικά εμπρός άκρο, ξεχωρίζει και για τις μεγάλες ανέσεις που προσφέρει στους έως 6 φιλοξενούμενούς του. Στο μοντέρνας σχεδίασης εσωτερικό με το τυπικής διάταξης ταμπλό, το δάπεδο είναι πλήρως επίπεδο από άκρη σε άκρη, ενώ οι συρόμενες πίσω πόρτες διευκολύνουν σημαντικά την είσοδο και έξοδο από το όχημα.

Πληροφοριακά, η τιμή του στην Ιαπωνία ξεκινά από τα 2.288.000 γιεν, που αντιστοιχούν με 17.700 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store