Ανανεωμένο Honda Civic με βελτιώσεις σε πολλά σημεία

H Honda ανακοινώνει όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τις βελτιώσεις του ανανεωμένου Honda Civic, το οποίο είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Το δημοφιλές μικρομεσαίο μοντέλο φέρει πολλές αλλαγές στο αμάξωμα, εσωτερικό, τεχνολογία και μηχανικά μέρη.

Εξωτερικά απέκτησε ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση μέσω των νέων φωτιστικών σωμάτων με ενσωματωμένα φώτα ημέρας LED εμπρός και των πιο σκουρόχρωμων LED πίσω, οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες είναι πιο σπορτίφ, τοποθετήθηκαν νέα ένθετα στα μασπιέ, ενώ η πίσω αεροτομή είναι πλέον μαύρη.

Στο εσωτερικό του ανανεωμένου Civic υπάρχουν νέες επενδύσεις σε καθίσματα και πόρτες, χρωμιωμένες χειρολαβές και κονσόλα σε μαύρο μεταλλικό. Ντεμπούτο στο ανανεωμένο Civic κάνει και το νέο σύστημα πολυμέσων Honda Connect με κύρια χαρακτηριστικά το Internet Radio, συνδεσιμότητα Bluetooth, περιήγηση στο διαδίκτυο, δορυφορική πλοήγηση, κάμερα οπισθοπορείας, συμβατή με το Android 4.0.4. και διάφορες ακόμα λειτουργίες μέσω της επτά ιντσών οθόνης.

Αναβαθμισμένες είναι με την σειρά τους η ενεργητική ασφάλεια και η οδική συμπεριφορά μέσω του νέου συστήματος ελέγχου Agile Handling Assist, το οποίο εφαρμόζει μια ελαφριά και ανεπαίσθητη στον οδηγό δύναμη πέδησης στους εσωτερικούς τροχούς όταν το αυτοκίνητο στρίβει και στους εξωτερικούς τροχούς όταν το τιμόνι επανέρχεται στο κέντρο. Το αποτέλεσμα είναι περισσότερη ακρίβεια στους χειρισμούς και βελτίωση της οδηγικής αίσθησης μέσω και του βελτιωμένου ηλεκτρικού συστήματος διεύθυνσης.

Στους κινητήρες υπάρχουν οι γνωστοί ντίζελ 1.6 i-DTEC 120 PS και βενζίνης 1.4 i-VTEC 100 PS και 1.8 i-VTEC 142 PS. Περισσότερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο πρώτος με τα 300 Nm ροπής, εκπομπές CO2 94 γρ./χλμ. και κατανάλωση 3,6 λτ./100 χλμ.

Τέλος στην γκάμα του ανανεωμένου Civic προστέθηκε η νέα έκδοση Sport σε συνδυασμό με τους κινητήρες 1.6 i-DTEC και 1.8 i-VTEC, με αποκλειστικές ζάντες 17 ιντσών και πίσω αεροτομή στο χρώμα του αμαξώματος.

Get it on Google Play Download on the App Store