Αποκάλυψη του νέου Honda Jazz

Η τρίτη γενιά του Honda Jazz (σε ορισμένες ασιατικές αγορές ονομάζεται Fit) φαίνεται να είναι έτοιμη σύμφωνα με τις φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο και προέρχονται από φυλλάδιο της ιαπωνικής φίρμας. Μία από αυτές την επεξεργάστηκε ο σχεδιαστής Theophilus Chin, αφού οι σκαναρισμένες φωτογραφίες έδειχναν το αυτοκίνητο κάπως παραμορφωμένο.

Όπως μπορούμε να δούμε το νέο Jazz διατηρεί την φιλοσοφία του ενός όγκου μικρού MPV με τις πολλές γυάλινες επιφάνειες και το μικρό εμπρός καπό, θυμίζοντας εμπρός το Insight. Ωστόσο, εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το εικονιζόμενο μοντέλο θα είναι αυτό που θα λανσαριστεί στην Ιαπωνία, ενώ το ευρωπαϊκό θα παρουσιάζει αισθητικές διαφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο Jazz θα έχει μήκος 3.960 χιλιοστά (60 χλστ. μακρύτερο από το υπάρχον), ενώ θα ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη στην  πρακτικότητα και στην ευρυχωρία, με χώρο αποσκευών της τάξεως των 400 λίτρων. Φυσικά θα υπάρχουν πολλοί αποθηκευτικοί χώροι αλλά και τα πίσω καθίσματα «Magic Seats», τα οποία αναδιπλώνονται μια κίνηση και  η βάση τους ανασηκώνεται.

Για την κίνηση του τρίτης γενιάς Jazz θα υπάρχουν τα γνώριμα μηχανικά σύνολα των 1.2 και 1.4 λίτρων, καθώς και το υβριδικό μοτέρ των 1.3 λίτρων. Παράλληλα, ενδέχεται να προστεθεί ο ντίζελ 1.6 i-DTEC καθώς και ένας νέος τρικύλινδρος κινητήρας με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση.

Το λανσάρισμα του νέου Honda Jazz υπολογίζεται να γίνει στην Ιαπωνία στα τέλη του 2013, ενώ στην αρχές του 2014 θα ακολουθήσει και η ευρωπαϊκή εκδοχή του δημοφιλούς μικρού μοντέλου. 

Get it on Google Play Download on the App Store