Νέο Honda Insight με κατανάλωση μίνι αυτοκινήτου

Πρεμιέρα θα κάνει στις 15 Ιανουαρίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ (NAIAS) το νέο Honda Insight Prototype, το οποίο αν και είναι πρωτότυπο δείχνει σε μεγάλο βαθμό πως θα είναι το αυτοκίνητο παραγωγής, που θα λανσαριστεί αργότερα το 2018.

Δείτε ακόμη: Αλλαγές στις εξετάσεις διπλώματος οδήγησης, τελειώνουν το… λάδωμα

Το νέο Insight δεν έχει καμία σχέση με το δεύτερης γενιάς Insight που ήταν διαθέσιμο και στη χώρα μας, παρουσιάζοντας δυναμική εμφάνιση και ένα μεγαλύτερο αμάξωμα με πολύ άνετους χώρους. Εξωτερικά θυμίζει εν μέρει το νέο Honda Civic Sedan και ξεχωρίζουν τα εμπρός παραλληλόγραμμα φώτα με ένα τμήμα της μάσκας να εκτείνεται μέχρι αυτά, η μεγάλη μάσκα, ο ανάγλυφος προφυλακτήρας και το χυτό -τύπου κουπέ- πίσω άκρο.

Πολύ μοντέρνο είναι και το εσωτερικό του Insight Prototype, όπου παράλληλα διακρίνονται οι δύο μεγάλες οθόνες, όπως είναι η 7 ιντσών LCD του πίνακα οργάνων και η 8 ιντσών στην κεντρική κονσόλα του συστήματος πολυμέσων.

Δείτε ακόμη: Zάντα που δεν σπάει από την Michelin (+video)

Την κίνηση του Insight Prototype αναλαμβάνει ένα υβριδικό σύστημα αποτελούμενο από ένα κινητήρα βενζίνης 1.5 λτ. κύκλου Atkinson, ένα ηλεκτρικό κινητήρα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου, που βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα. Στις περισσότερες συνθήκες το Insight λειτουργεί μόνο με την ηλεκτρική ισχύ, αντλώντας ενέργεια από τον κινητήρα (λειτουργεί ως γεννήτρια) ή από τη μπαταρία. Σύμφωνα με την Honda, το νέο Insight αναμένεται να έχει κατανάλωση χαμηλότερη από 4,7 λτ./100 χλμ., δηλαδή μικρότερη από ένα μίνι αυτοκίνητο.

Το Insight θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Honda στο Greensburg της Ιντιάνα, παράλληλα με το Civic Sedan και το CR-V.

Δείτε ακόμη: Αυτά είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα ανά κατηγορία για το 2017

Get it on Google Play Download on the App Store