Νέα Ford Mustang 50 Year Limited Edition σε 1.964 αντίτυπα


Πενήντα χρόνια μετά το ντεμπούτο ενός από τα παγκοσμίως δημοφιλέστερα αυτοκίνητα όλων των εποχών, η Ford γιορτάζει αυτό το ορόσημο αποκαλύπτοντας τη Mustang 50 Year Limited Edition. Τιμώντας πέντε δεκαετίες κληρονομιάς Mustang, η 50 Year Limited Edition θα κατασκευαστεί σε 1.964 αντίτυπα και θα αρχίσει να πωλείται φέτος το φθινόπωρο.

Βασισμένη στη νέα Mustang GT fastback, η 50 Year Limited Edition είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και μία μοναδική εμφάνιση άμεσα αναγνωρίσιμη στο δρόμο. Μοναδικές δύο διαθέσιμες αποχρώσεις είναι η Wimbledon White, όπως η Mustang με σειριακό αριθμό 0001 που πουλήθηκε για πρώτη φορά στον Capt. Stanley Tucker τον Απρίλιο του 1964, και η Kona Blue. Και οι δύο είναι αποκλειστικές αποχρώσεις γι’ αυτή την έκδοση περιορισμένης παραγωγής.

Τα χρωμιωμένα διακοσμητικά που πλαισιώνουν τη βάση κάθε μιας από τις τρεις πίσω μπάρες φώτων είναι εμπνευσμένα από την αρχική  σχεδιαστική πρόταση του Gale Halderman το 1962 που αποτέλεσε τη βάση για το μοντέλο παραγωγής του 1964. Η Mustang 50 Year Limited Edition θα είναι το μοναδικό μοντέλο του 2015 με το μεγάλο πίσω έμβλημα ως ‘ψευδοκάλυμμα ρεζερβουάρ’, αλλά και την προσθήκη του 50 Years στο λογότυπο GT. Ένα ακόμα στιλιστικό στοιχείο που δεν θα υπάρχει σε κάποια άλλη Mustang είναι τα πίσω φινιστρίνια με γρίλιες.

Στο εσωτερικό το αλουμινένιο διακοσμητικό πάνελ που εκτείνεται στο διπλό ταμπλό φέρει φινίρισμα διαφορετικό από των άλλων 2015 Mustang,  καθώς και μια αριθμημένη πινακίδα 50 Year Limited Edition στην πλευρά του συνοδηγού. Η έκδοση περιορισμένης παραγωγής είναι η μοναδική 2015 Mustang με δερμάτινο τιμόνι που φέρει ραφή από κασμίρ. Η ίδια ραφή χρησιμοποιείται στο ταμπλό, το κάλυμμα του λεβιέ ταχυτήτων, το κεντρικό υποβραχιόνιο, τα ένθετα θυρών και τα καθίσματα. Τα καθίσματα είναι επενδυμένα με αποκλειστική δίχρωμη ταπετσαρία σε κασμίρ/μαύρο, ενώ το λογότυπο Mustang 50 Year κοσμεί τις πλάτες.

Με τον αναβαθμισμένο V8 κινητήρα 5.0 L που αποδίδει πάνω από 420 hp και ροπή 529 Nm κάθε έκδοση 50 Year Limited Edition θα εφοδιάζεται με το πακέτο επιδόσεων  Mustang GT που περιλαμβάνει μεγάλα εξαπίστονα εμπρός φρένα Brembo  και ζάντες αλουμινίου 19-ιντσών με ελαστικά υψηλών επιδόσεων Pirelli P-Zero με δείκτη ταχύτητας Υ.

Οι 19άρες ζάντες αλουμινίου σε σχέδιο Υ είναι εμπνευσμένες από τους χρωμιωμένους ατσάλινους τροχούς της αρχέτυπης Mustang πριν από 50 χρόνια. Οι εμπρός τροχοί είναι πλάτους 9,0 ιντσών με ελαστικά 255/40R, ενώ οι πίσω αντίστοιχα έχουν πλάτος 9,5 ίντσες και συνδυάζονται με ελαστικά 275/40R.

Get it on Google Play Download on the App Store