Ο πλαστικός δρόμος του μέλλοντος με τριπλάσια αντοχή!

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια δρόμων στην Ολλανδία, η VolkerWessels παρουσιάζει το δρόμο του μέλλοντος Plastic Road, ο οποίος είναι φτιαγμένος από πλαστικό. Όπως αναφέρει η εταιρεία, τα πλεονεκτήματα που προσφέρει σε σχέση με την άσφαλτο είναι πάρα πολλά τόσο στην κατασκευή όσο και στη συντήρησή του.

Ο “Plastic Road” είναι κατασκευασμένος από ανακυκλωμένο πλαστικό, το οποίο μεταποιείται σε προκατασκευασμένα τμήματα οδικού δικτύου που ενώνονται μεταξύ τους. Έτσι κατασκευάζονται και τοποθετούνται πιο γρήγορα, ενώ λόγω της κοίλης δομής του κάτω από το οδόστρωμα υπάρχει χώρος για να περάσουν οι διάφορες σωληνώσεις και καλωδιώσεις.

Ο πλαστικός δρόμος είναι ανθεκτικός στη διάβρωση και τις καιρικές συνθήκες, αντέχοντας σε ακραίες θερμοκρασίες μεταξύ -40 έως 80 βαθμών Κελσίου. Επίσης είναι πιο ανθεκτικός στα χημικά και εκτιμάται ότι η διάρκεια ζωής του είναι τριπλάσια έναντι της ασφάλτου. Επιπλέον, εξασφαλίζει πολύ χαμηλότερο θόρυβο από την κύλιση των τροχών, ενώ λόγω της ελαφριάς κατασκευής του μπορεί να τοποθετηθεί και σε αμμώδη εδάφη.

Get it on Google Play Download on the App Store