Τα κοιτάσματα πετρελαίου επαρκούν για άλλα 53,3 χρόνια




Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσίευσε η BP, οι πετρελαϊκοί πόροι επαρκούν για 53,3 χρόνια, ενώ υπήρξε μια βελτίωση της τάξεως του 1,1% σε σχέση με τις εκτιμήσεις του 2013. Η BP εκτιμά πως τα κοιτάσματα του «μαύρου χρυσού» ανέρχονται 1,687.9 δις βαρέλια, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης στις εκτιμήσεις προέρχονται από της Η.Π.Α. όπου υπάρχουν 44.200 εκ. βαρέλια που είναι 26% περισσότερα από ότι αρχικά είχε υπολογιστεί.

Ωστόσο, πολλοί εμπειρογνώμονες του πετρελαίου πιστεύουν ότι δεν θα στερέψει το πετρέλαιο σε 53,3 χρόνια, αφού υπάρχουν κοιτάσματα που δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί. Μεταξύ αυτών είναι και τα πρώτα 20 «οικόπεδα» που βρίσκονται σε πετρελαιοφόρες περιοχές της Ελλάδας σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη.

Βέβαια οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας να τελειώσει το πετρέλαιο, αφού έχουν λανσάρει και εξελίσσουν συνεχώς μοντέλα που κινούνται με εναλλακτικά καύσιμα όπως φυσικό αέριο (δείτε εδώ μοντέλα), συνθετικά καύσιμα, υδρογόνο), ενώ μεγάλη πρόοδος έχει σημειωθεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 




Get it on Google Play Download on the App Store