Η μοναδική Mustang του Edsel B. Ford II




Δυστυχώς είχε άδοξο τέλος σε ατύχημα…

Με αφορμή το ξεκίνημα της διάθεσης της νέας γενιάς της Mustang, η Ford έδωσε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά τις φωτογραφίες μιας μοναδικής Mustang του 1964. Η Mustang αυτή κατασκευάστηκε από τη Ford το Δεκέμβρη εκείνης της χρονιάς και δόθηκε ως δώρο για τα 16α γενέθλιά του στο δισέγγονο του ιδρυτή της εταιρείας Henry Ford, τον Edsel B. Ford II.

Η ξεχωριστή αυτή Mustang έφερε έναν ειδικό περλέ κρεμ εξωτερικό χρωματισμό, ενώ το αμάξωμά της διέτρεχαν αγωνιστικές μπλε ρίγες. Στο εμπρόσθιο μέρος ξεχώριζε επίσης η εκτεινόμενη εισαγωγή στο καπό και οι τοποθετημένοι πάνω στα πλαϊνά φτερά εξωτερικοί καθρέπτες, ενώ οι ζάντες ήταν ειδικής σχεδίασης με χρώμιο. Στο εσωτερικό, το σαλόνι είχε επενδυθεί με μπλε δέρμα και το ταμπλό έφερε εντυπωσιακές επενδύσεις στο χρώμα του αλουμινίου. Η τελευταία και πιο χαρακτηριστική αλλαγή ήταν η χάραξη των αρχικών του ιδιοκτήτη της «EBF II» πάνω στο καπάκι του ρεζερβουάρ καυσίμου.

Η Mustang του Edsel B. Ford II σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της, εντυπωσίαζε με τον ήχο και το κροτάλισμα του V8 κινητήρα της. Την πρώτη ημέρα που την είχε στα χέρια του την οδήγησε μόλις για λίγα λεπτά λόγω του χιονιού που είχε καλύψει τους δρόμους, ωστόσο σύντομα έγινε το καθημερινό αυτοκίνητό του. Δυστυχώς όμως, αυτό το αυτοκινητικό κομψοτέχνημα δεν έμελλε να μακροημερεύσει, αφού μόλις 4 χρόνια αργότερα καταστράφηκε σε ένα ατύχημα, στα χέρια ενός φίλου του που την είχε δανειστεί…




Get it on Google Play Download on the App Store