Η McLaren F1 GTR των 7 εκατομμυρίων δολαρίων!




Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αγωνιστικά πρωτότυπα των τελευταίων δεκαετιών θα δημοπρατήσει η αμερικάνικη εταιρεία Gooding & Company στην επικείμενη δημοπρασία στο Scottsdale της Αριζόνα στις 17 και 18 Ιανουαρίου. Πρόκειται για την μοναδική McLaren F1 GTR Long Tail 021R, η οποία και αναμένεται να πωληθεί σε τιμή που μπορεί να φθάσει τα 7 εκατομμύρια δολάρια! Έτσι, η αγωνιστική αυτή έκδοση του βρετανικού supercar θα πάρει τη θέση της στο πάνθεον της ιστορίας ως μια από τις ακριβότερες McLaren που έχουν ποτέ πουληθεί.

Η McLaren F1 ήταν κορυφαίο κομμάτι της αυτοκίνησης τη δεκαετία του ’90, με μόλις 106 μονάδες του εκπληκτικού αυτού supercar να παράγονται μεταξύ του 1992 και του 1998. Με κίνηση στους πίσω τροχούς, κινητήρα BMW V12 6,1 λτ. και 636 ίππων τοποθετημένο επίσης πίσω, αλλά και με τη μοναδικότητα της ύπαρξης μιας κεντρικά τοποθετημένης θέσης οδήγησης, η McLaren F1 ήταν ένα αυτοκίνητο βγαλμένο από τα πιο extreme όνειρα. Και παρόλο που αρχικά η McLaren δεν είχε στα σχέδιά της αγωνιστική εκδοχή της, 28 αυτοκίνητα από την παραγωγή της μετατράπηκαν σε αγωνιστικές εκδόσεις GTR.

Η ιστορία των αγωνιστικών McLaren F1 GTR αναφέρει ότι μόλις 10 από τις 28 αγωνιστικές εκδοχές του βρετανικού supercar έφεραν το μακρύτερο αμάξωμα Long Tail και μια από αυτές, με τον αριθμό σασί 021R, είναι και αυτή που θα δημοπρατηθεί στην Αριζόνα. Κατασκευασμένη για την αγωνιστική ομάδα BMW Schnitzer, η McLaren F1 GTR Long Tail 021R πήρε μέρος στο Πρωτάθλημα FIA GT του 1997, εκεί όπου με οδηγούς τον JJ Lehto και τον Steve Soper κατάφερε να κερδίσει δύο αγώνες (στο Χόκενχαϊμ και το Ελσίνκι) και να τερματίσει τελικά στη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος.




Get it on Google Play Download on the App Store