Η VW άναψε κόκκινο φως στο νέο Jetta για Ευρώπη

Πριν λίγες ημέρες, η Volkswagen παρουσίασε και επισήμως στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τη νέα γενιά του Jetta (διαβάστε τα πάντα για αυτήν εδώ). Δυστυχώς όμως αυτό είναι ένα μοντέλο που τελικά δεν θα πατήσει τους τροχούς του επί ευρωπαϊκού εδάφους. Αυτό απάντησε επισήμως η Volkswagen.

Δείτε ακόμη: Η νέα Toyota Supra δεν θα έχει τα σήματα της Toyota!

Απόφαση που σίγουρα προκαλεί μια έκπληξη, αφού το αυτοκίνητο εκτός από την αγορά της Β. Αμερικής θα κάνει εμπορική καριέρα και σε αυτήν της Κίνας, με άλλο όνομα όμως.

Παρά το γεγονός πως πολλοί αναρωτιούνται γιατί να πάρει τέτοια απόφαση η VW, η ίδια η εταιρεία δεν δικαιολόγησε την θέση της αυτή. Το πιθανότερο πάντως είναι να φοβήθηκε των εσωτερικό ανταγωνισμό και τον «κανιβαλισμό» μεταξύ των μοντέλων της, καθώς το νέο Jetta είναι πολύ κοντά σε διαστάσεις αλλά και σε χαρακτήρα με το υπάρχον Passat.

Διαβάστε επίσης: Τα αυτοκίνητα αλλάζουν στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα τι γίνεται;

Από την άλλη δεν μπορούμε να ξεχνάμε πως η κατηγορία των σεντάν αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά γνωρίζει καμπή με τα crossover και τα SUV να έχουν πάρει την θέση τους και να μην αφήνουν πολλά περιθώρια ακόμη και σε φιλόδοξα σεντάν όπως το Jetta.

Get it on Google Play Download on the App Store