Οι 12 διαισθητικές τεχνολογίες του Citroen C3 Aircross

Το νέο κόμπακτ SUV της Citroen, το C3 Aircross, εκτός από το μοντέρνο του σχεδιασμό, τις μεγάλες ανέσεις και την πρακτικότητα που προσφέρει, ξεχωρίζει και για τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας. Εκτός από το ESP τους 6 αερόσακους και τα διάφορα γνωστά συστήματα ασφαλείας, το C3 Aircross εξοπλίζεται με 12 συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, τα οποία αυξάνουν σημαντικά την ενεργητική ασφάλεια και κάνουν την οδήγηση πιο άνετη.

Διαβάστε ακόμη: Δοκιμή Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi 100

• Keyless entry and start (Είσοδος και εκκίνηση χωρίς κλειδί): Επιτρέπει στον οδηγό την είσοδό του στο όχημα και την εκκίνηση του κινητήρα χωρίς κλειδί.

• Colour head-up display (Προβολή έγχρωμων ενδείξεων στο παρμπρίζ): Προσφέρει στον οδηγό χρήσιμες πληροφορίες για την οδήγηση (π.χ. ταχύτητα, το cruise control, το σύστημα περιορισμού ταχύτητας κλπ.) οι οποίες προβάλλονται έγχρωμα, επάνω σε μια ανασυρόμενη διαφανή επιφάνεια.

• Top Rear Vision reversing camera (Κάμερα Οπισθοπορείας): Όταν ο οδηγός βάζει όπισθεν, η κάμερα προβάλλει την εικόνα του χώρου που βρίσκεται πίσω από το όχημα στην οθόνη αφής 7 ιντσών, με έγχρωμα σημεία αναφοράς.

• Park Assist (Υποβοήθηση παρκαρίσματος): Εντοπίζει αυτόματα τον κατάλληλο χώρο για παράλληλο και κάθετο παρκάρισμα και στη συνέχεια ελέγχει το σύστημα διεύθυνσης. Η μοναδική ενέργεια του οδηγού είναι να βάλει όπισθεν, να επιταχύνει και να φρενάρει.

• Active Safety Brake (Ενεργό Σύστημα Αυτόματου Φρεναρίσματος): Δίνει ηχητική και οπτική ειδοποίηση για τη μείωση του κινδύνου μετωπικής σύγκρουσης και αν χρειαστεί φρενάρει αντί για τον οδηγό σε ταχύτητες μεταξύ 5 χλμ./ώρα και 85 χλμ./ώρα. Η κάμερα στο πάνω μέρος του παρμπρίζ ανιχνεύει εμπόδια, όπως τα οχήματα που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση ή είναι ακινητοποιημένα.

• Lane Departure Warning System (Σύστημα Προειδοποίησης Ακούσιας Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας): Ανιχνεύει οποιοδήποτε τυχαίο πέρασμα των τροχών πάνω από συνεχή ή διακεκομμένη γραμμή όταν το φλας δεν είναι ενεργοποιημένο και προειδοποιεί τον οδηγό με ηχητικό σήμα και μήνυμα στον πίνακα οργάνων (σε ταχύτητα άνω των 60 χλμ./ώρα).

• Blind Spot Monitoring System (Σύστημα Επόπτευσης Τυφλού Σημείου): Ειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία οχήματος στα τυφλά σημεία των πλευρικών καθρεπτών μέσω ενός εικονιδίου επάνω στους καθρέπτες.

• Speed limit recognition system and recommendation (Σύστημα Αναγνώρισης Ορίων Ταχύτητας και Σύσταση): Οι οδηγοί λαμβάνουν αυτές τις πληροφορίες μέσω του πίνακα οργάνων και το σύστημα καταγράφει την ταχύτητα που υποδεικνύεται ως ρύθμιση για το cruisecontrol και το σύστημα περιορισμού ταχύτητας.

• Intelligent beam headlights (Αυτόματη εναλλαγή Φώτων): Αλλάζει αυτόματα από τη μεγάλη στη μεσαία «σκάλα» των φώτων (και αντιστρόφως), ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού και κυκλοφορίας.

• Driver Assistance Alert (Προειδοποίηση Βοήθειας Οδηγού): Το σύστημα αυτό αξιολογεί το επίπεδο προσοχής του οδηγού προσδιορίζοντας τις διαφορές στην τροχιά του αυτοκινήτου σε σχέση με τις οδικές σημάνσεις. Είναι ειδικά προσαρμοσμένο σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σε ταχύτητες άνω των 65 χλμ./ώρα.

• Coffee Break Alert (Προειδοποίηση διαλείμματος): Οι οδηγοί ενημερώνονται να κάνουν ένα διάλειμμα μετά από συνεχή οδήγηση για δύο ώρες σε ταχύτητες άνω των 70 χλμ./ώρα.

• Grip Control με Hill Assist Descent (Έλεγχος Πρόσφυσης με Υποβοήθηση Κίνησης σε Κατωφέρεια): Για οδήγηση προσαρμοσμένη σε όλους τους τύπους δρόμων και διατήρηση χαμηλής ταχύτητας ακόμη και σε απότομες κλίσεις.

Διαβάστε ακόμη: Κάθε πότε αγοράζουν νέο αυτοκίνητο οι Έλληνες;

Get it on Google Play Download on the App Store