Το Honda Civic Type R έκλεψε τις καρδιές των γυναικών!

Το νέο Honda Civic Type R δεν είναι ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητο μόνο των ανδρών, αλλά και των γυναικών, αφού κέρδισε στην κατηγορία ‘Best Performance Car’ (Καλύτερο Αυτοκίνητο Επιδόσεων) στο διαγωνισμό Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για Γυναίκες. Αυτός ο διεθνής θεσμός βραβείων είναι μοναδικός, καθώς την κριτική επιτροπή απαρτίζουν μόνον εκπρόσωποι γένους θηλυκού.

Διαβάστε ακόμη: 50 χρόνια αγοράζει Volkswagen! Η πιο πιστή πελάτισσα

Έχοντας κοινά βασικά χαρακτηριστικάμε το Civic hatchback, το νέο Type R έχει σχεδιαστεί εξ αρχής για να προσφέρει την πιο απολαυστική οδηγική εμπειρία στην κατηγορία hot-hatch – στο δρόμο αλλά και στην πίστα. Ο δίλιτρος κινητήρας VTEC TURBO, που ήταν η καρδιά της πολυβραβευμένης προηγούμενης γενιάς Type R έχει βελτιστοποιηθεί και τροποποιηθεί και τώρα αποδίδει 320 PS, οι οποίοι προσφέρουν επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 272 χλμ./ώρα.

Οι φετινοί νικητές του θεσμού ‘Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς’ των Γυναικών κρίθηκαν από την ψηφοφορία 25 συντακτών αυτοκινήτου, γένους θηλυκού, από 20 διαφορετικές χώρες. Η αρχική λίστα περιλάμβανε 420 αυτοκίνητα που γρήγορα περιορίστηκε στα 60 επικρατέστερα. Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία, όπου κρίθηκαν οι νικητές κάθε κατηγορίας.

Διαβάστε ακόμη: Ford Escort του 1980 με 1.500 χλμ. έσπασε ταμεία σε δημοπρασία!

Η παραγωγή του νέου Civic Type R ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2017 στο εργοστάσιο της Honda of the UK Manufacturing (HUM) στο Swindon – τον παγκόσμιο κόμβο παραγωγής της 10ης γενιάς του Civic hatchback. Το Type R εξάγεται σε όλη την Ευρώπη και άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα: Skoda Superb Sportline 4×4 στο 0-260 χλμ./ώρα (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store