Στην Ελλάδα το SEAT Arona: Αναλυτικά τιμές και εξοπλισμός

Το νέο SEAT Arona βρίσκεται πλέον και στην χώρα μας με την ελληνική αντιπροσωπεία να ανακοινώνει αναλυτικά τις εκδόσεις του μικρού της SUV και τις τιμές του καθώς και τις εξοπλιστικές εκδόσεις με τις οποίες θα κάνει καριέρα στην χώρα μας.

Το νέο SEAT Arona βασίζεται στην πλατφόρμα ΜQB A0, στην οποία βασίζεται και το ολοκαίνουργιο SEAT Ibiza, ενώ όπως είναι φυσικό βαδίζει και σε παρόμοια σχεδιαστικά μονοπάτια.

Δείτε ακόμη: Τα δύο πράγματα που δεν θα δούμε ποτέ στις νέες BMW M

Το Arona βέβαια είναι ελαφρώς μακρύτερο και συγκεκριμένα κατά 79 χλστ. φτάνοντας τα 4.14 μ. ενώ είναι και ψηλότερο κατά 99 χλστ. τόσο λόγω της αυξημένης απόστασης από το έδαφος όσο και της ψηλότερης γραμμής της οροφής (η οποία με τη σειρά της παρέχει μεγαλύτερο χώρο για το κεφάλι των επιβατών κατά 37 χλστ. εμπρός και 33 χλστ. πίσω).

Ο χώρος αποσκευών είναι στα 400 λίτρα (355 είναι στο Ibiza). Tο κάθισμα του οδηγού είναι ψηλότερα τοποθετημένο κατά 52 χλστ. και των επιβατών κατά 62 χλστ.

Όπως είθισται πλέον στις μέρες μας, το SEAT Arona θα είναι διαθέσιμο με μια πληθώρα αξεσουάρ και χρωματικών επιλογών, προκειμένου να μπορεί να εξατομικευθεί σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ιδιοκτήτη και αυτό αφορά τόσο το αμάξωμα όσο και το εσωτερικό.

Το τελευταίο σχεδιαστικά ακολουθεί με τη σειρά του τις λιτές γραμμές στις οποίες μας έχει συνηθίσει η μάρκα, ενώ την παράσταση κλέβει η μεγάλη, έγχρωμη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό για το σύστημα πολυμέσων το οποίο είναι συμβατό με Android Auto και Apple CarPlay. Όσον αφορά στον πίνακα οργάνων, αρχικά τουλάχιστον θα είναι αναλογικός και όχι ψηφιακός.

Κάτω από το καπό του SEAT Arona θα συναντάμε τον τρικύλινδρο 1.0 TSI σε εκδόσεις 95 (5άρι χειροκίνητο κιβώτιο) και 115 ίππων, ο οποίος θα συνδυάζεται με χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο ή 7άρι DSG. Στην κορυφή των βενζινοκινητήρων θα έχουμε τον 1.5 λτ. TSI των 150 ίππων με απενεργοποίηση κυλίνδρων.

Από την άλλη η γκάμα των πετρελαιοκινητήρων θα αποτελείται από τον 1.6 TDI σε εκδόσεις επίσης με 95 και 115 ίππους με την πρώτη να συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή 7άρι DSG και την δεύτερη με εξάρι χειροκίνητο. Στα μέσα του 2018 θα το δούμε και σε έκδοση φυσικού αερίου (CNG) με τον 1.0 TSI στους 90 ίππους.

Ας περάσουμε όμως στις τιμές του. Η βασική βενζινοκίνητη έκδοση του SEAT Arona είναι η 1.0 ECO TSI 95 PS Reference και η τιμή της είναι στα 14.900 ευρώ. Η πιο πλούσια είναι η Style και κοστίζει 1.000 ευρώ επιπλέον. Το Arona 1.0 TSI με τους 115 ίππους ξεκινά από τα 16.500 ευρώ για την έκδοση Style με το DSG να κοστίζει 1.800 ευρώ. Η έκδοση 1.0 TSI FR είναι στα 18.500 ευρώ και η 1.5 TSI EVO των 150 ίππων κοστίζει 19.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Το νέο VW Polo στην Ελλάδα: Τιμές και εκδόσεις

Η τιμή αφετηρίας για το πετρελαιοκίνητο SEAT Arona είναι τα 16.900 ευρώ με τον 1.6 TDI 95 PS στην έκδοση Reference και τα 18.850 ευρώ με τον 1.6 TDI 115 PS στην έκδοση Style. Το πετρελαιοκίνητο FR των 115 ίππων κοστίζει 20.800 ευρώ (Πατήστε Εδώ για τον πλήρη τιμοκατάλογο).    

Για το τέλος αφήσαμε τον εξοπλισμό, ο οποίος ακόμη και από την βασική έκδοση Reference είναι πλουσιοπάροχος καθώς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: ABS, ESP, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, προστασία πεζών, έλεγχο πίεσης ελαστικών, έξι αερόσακους, υπολογιστή ταξιδιού, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες, αισθητήρες φώτων, μπάρες οροφής, ηχοσύστημα με οθόνη αφής 5 ιντσών και θύρες SD και USB.

Get it on Google Play Download on the App Store