Ποιο αμερικανικό αυτοκίνητο θα αγόραζε ο Πούτιν;

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι έκανε test drive σε διάφορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ξένων κατασκευαστών και ότι θα μπορούσε ακόμα και να πάρει ένα για τον ίδιο. Το αυτοκίνητο που κατάφερε να του τραβήξει περισσότερο το ενδιαφέρον είναι της Tesla, αφού δήλωσε ότι θα μπορούσε να δει τον εαυτό του πίσω από το τιμόνι ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου της εν λόγω Αμερικανικής μάρκας. Ωστόσο, πιστεύει ότι τα οχήματα που λειτουργούν με φυσικό αέριο θα ήταν καλύτερα για τη διάσωση του πλανήτη.

Διαβάστε ακόμα: Ποια εταιρεία έκανε το double σε έρευνες αξιοπιστίας;

Όταν ο Ρώσος Πρόεδρος ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης σε φόρουμ ενέργειας που έγινε στη Μόσχα την περασμένη Τετάρτη σχετικά με το αν θα ήταν πρόθυμος να αγοράσει ένα Tesla, απάντησε «Γιατί όχι; Εμείς (στην Ρωσία) είμαστε πολύ ανοιχτοί. Αγοράζουμε ότι είναι χρήσιμο για εμάς και πουλάμε ότι μπορεί να μας φέρει κέρδος.» Και συμπλήρωσε: «Τι είναι τόσο περίεργο; Πιστεύετε πραγματικά ότι οι Ρώσοι οδηγούν μόνο τανκς;»

Ο Πούτιν δήλωσε ακόμα ότι του αρέσουν τα «ελαφριά, γρήγορα και αποδοτικά» ηλεκτρικά αυτοκίνητα που του παρουσίασαν οι αμερικανοί και οι ιάπωνες κατασκευαστές. Ενώ τα αυτοκίνητα αυτά είναι φιλικά προς το περιβάλλον, τα ορυκτά καύσιμα, ιδιαίτερα ο άνθρακας, χρησιμοποιούνται για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια για να φορτίζουν τις μπαταρίες τους, είπε.

«Γι ‘αυτό, ένα καύσιμο κινητήρων όπως το φυσικό αέριο, κατά την άποψή μας, είναι τελικά πολύ πιο φιλικό προς το περιβάλλον από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα», δήλωσε ο Πούτιν. Η Ρωσία είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς φυσικού αερίου στον κόσμο και πολλοί άνθρωποι οδηγούν οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο.

Διαβάστε ακόμα: Ακόμα πιο σκληροτράχηλο Lada Niva Bronto

Get it on Google Play Download on the App Store