Πωλείται για 8 εκατ. ευρώ 1 από τις μόνο 4 Lamborghini Veneno

Η Veneno κατασκευάστηκε από τη Lamborghini το 2014 με αφορμή τα 50 χρόνια της ιταλικής φίρμας, ώστε να αποτελέσει ένα μοναδικό υπέρ-αυτοκίνητο προορισμένο για πολύ λίγους και απαιτητικούς πελάτες. Ειδικότερα, η Lamborghini κατασκεύασε 4 Veneno (και 5 της Roadster έκδοσής της), εκ των οποίων μόνο οι 3 δόθηκαν σε ιδιώτες, αφού η 4η έμεινε στα κεντρικά της εταιρείας στην Ιταλία.

Μία λοιπόν από τις 3 αυτές ιδιωτικές Lamborghini Veneno βρίσκεται αυτή τη στιγμή προς πώληση, μέσω της γνωστής ιστοσελίδας Mobile.de. Το εν λόγω αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί τον Ιανουάριο του 2014 και έκτοτε έχει διανύσει μόνο 180 χιλιόμετρα, όντας πρακτικά καινούργιο.

Διαβάστε ακόμα: Το ταχύτερο ταξί του κόσμου είναι αυτή η Lamborghini

Στην αγγελία αναφέρεται ότι το χρώμα του αυτοκινήτου είναι γκρι, ενώ το εσωτερικό του έχει επενδυθεί με μαύρο αλκαντάρα. Αυτή τη στιγμή, η προς πώληση αυτή Veneno βρίσκεται στο Λονγκ Άιλαντ των Η.Π.Α., με την τιμή που ζητά ο ιδιοκτήτης της να είναι πραγματικά εξωφρενική, αφού βρίσκεται στα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Θυμίζουμε ότι σαν καινούργια η Veneno κόστιζε 3,5 εκατομμύρια ευρώ, οπότε έχουμε ένα κέρδος 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον ιδιοκτήτη της, μέσα σε 3 ½ μόλις χρόνια!

Διαβάστε ακόμα: Βελτιωμένη Lamborghini Aventador SV είναι φωτιά στα… ροζ!

Πάντως, για να θυμίσουμε και το τεχνικό υπόβαθρο της Veneno, η Lamborghini της προσέφερε τον 6,5 λίτρων ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα της, ο οποίος αποδίδει 751 άλογα ισχύος. Οι επιδόσεις είναι απλά καταιγιστικές, αφού για το 0-100 χλμ./ώρα η Veneno απαιτεί μόλις 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 354 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store