Αποκαλύφθηκαν οι κινητήρες για BMW Z4 και Toyota Supra

Η νέα ρόνουντσερ BMW Z4 και η νέα κουπέ Toyota Supra γνωρίζουμε ότι θα μοιράζονται μηχανικά μέρη, γεγονός που επιβεβαιώνεται από μια διαρροή κωδικών που αναφέρει ποιους κινητήρες θα έχει το κάθε μοντέλο. Σύμφωνα με το forum SupraMKV, η νέα Supra θα εφοδιάζεται με κινητήρες της BMW και με το αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων της ZF. Κάτι που φαίνεται από μια κατασκοπευτική εικόνα από το εσωτερικό μιας πρωτότυπης Supra, όπου διακρίνεται ξεκάθαρα ο επιλογέας ταχυτήτων που χρησιμοποιεί η BMW.

Διαβάστε ακόμη: Μοναδική BMW M3 με τμήματα από M4 GTS!

Για την Ευρώπη, αρχική έκδοση της Supra θα είναι η 20i, δηλαδή με τον 4κύλινδρο turbo κινητήρα των 2.0 λτ. απόδοσης 195 ίππων και 320 Nm ροπής. Κατόπιν θα υπάρχει η 30i με το 2λιτρο μοτέρ των 258 ίππων και 400 Nm ροπής και στην κορυφή θα τοποθετείται η 40i με τον 6κύλινδρο 3.0 λτ. κινητήρα ισχύος 360 ίππων. Να σημειωθεί ότι όλες οι εκδόσεις θα είναι πισωκίνητες και συνδυασμένες μόνο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η νέα BMW Z4 θα προσφέρεται στην Ευρώπη στις εκδόσεις sDrive20i, sDrive30i και M40i με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και μηχανικό, ενώ η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες η BMW έδωσε στην δημοσιότητα το πρώτο επίσημο σκίτσο της νέας Z4, η οποία θα αποκαλυφθεί στις 17 Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμη: H Toyota δεν «καίγεται» για μικρούς turbo κινητήρες

Get it on Google Play Download on the App Store