Φθηνότερες οι ζάντες από ανθρακόνημα

Το ανθρακόνημα το συναντούμε σε διάφορα διακοσμητικά στο εσωτερικό αλλά και σε αεροδυναμικά βοηθήματα στα αμαξώματα σπορ κυρίως αυτοκινήτων και είναι ένα υλικό που συνδυάζει το πολύ χαμηλό βάρος με την υψηλή αντοχή. Παράλληλα, σε ορισμένα αυτοκίνητα αποτελεί μέρος του πλαισίου ή είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένα από αυτό. Ζάντες κατασκευασμένες εξολοκλήρου από ανθρακόνημα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2012 από την Koenigsegg στο μοντέλο Agera R, μόνο που θα έπρεπε κανείς να αγοράσει το εν λόγω υπεραυτοκίνητο για να έχει και τις ζάντες.

Όλα όμως άλλαξαν, όταν η εταιρεία Carbon Revolution λανσάρισε τις μονοκόμματες ανθρακονημάτηνες ζάντες για το εμπόριο. Επίσης, τοποθετήθηκαν στο νέο Ford GT και στην Shelby GT350R Mustang. Τώρα η Carbon Revolution ανακοίνωσε μείωση στην τιμή λιανικής κατά 25%, που σημαίνει ότι κάθε μία (19 ιντσών) κοστίζει 11.850 δολάρια (10.840 ευρώ) και είναι φθηνότερη κατά 4.000 δολάρια.

Σίγουρα δεν είναι οι ζάντες που μπορεί να αγοράσει το ευρύ κοινό, ωστόσο δεν προορίζονται για κάθε αυτοκίνητο, αλλά για σπορ ακριβά μοντέλα. Άλλωστε, αν έχει κανείς να διαθέσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να αγοράσει ένα supercar, δεν θα… κολλήσει στα 11.850 δολάρια για να βάλει τις ζάντες από ανθρακόνημα.

Διαβάστε ακόμα:

Ξεκινούν οι παραγγελίες για το ιπτάμενο αυτοκίνητο

Διαλυμένο Audi RS 6 Avant σε τιμή σοκ!

Το απόλυτο Nissan Patrol των 3.000 ίππων! (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store