Ξεκινούν οι παραγγελίες για το ιπτάμενο αυτοκίνητο

Η AeroMobil από τη Σλοβακία, ανακοίνωσε ότι ξεκινά τις προ-παραγγελίες για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές του AeroMobil Flying Car, ενός καινοτόμου ιπτάμενου αυτοκινήτου που θα είναι έτοιμο να παραδοθεί στους πρώτους του ιδιοκτήτες μέσα στο 2020.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το AeroMobil Flying Car μπορεί να μεταλλαχθεί από αυτοκίνητο σε αεροπλάνο μέσα σε μόλις τρία λεπτά, με τα φτερά του να ξεδιπλώνουν από τα πλευρά του οχήματος και να διπλώνουν και πάλι όπως αυτά ενός εντόμου. Διαθέτει επίσης 4 ρόδες και είναι διθέσιο.

Για την κίνηση του ιπτάμενου αυτοκινήτου της AeroMobil φροντίζει ένας 2λιτρος turboboxerκινητήρας βενζίνης, ο οποίος συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες. Όταν το όχημα βρίσκεται στο δρόμο χρησιμοποιεί για την κίνησή του τους ηλεκτροκινητήρες (110 άλογα), ενώ όταν πετά τον βενζινοκινητήρα (300 άλογα).

Η ακτίνα δράσης του στο δρόμο φθάνει τα 100 χιλιόμετρα και στον αέρα τα 750 χιλιόμετρα, ενώ η ταχύτητά του στο δρόμο αγγίζει τα 160 χιλιόμετρα. Για το 0-100 χλμ./ώρα ο χρόνος που απαιτεί είναι 10,0 δευτερόλεπτα.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή του, όποιος το θέλει θα πρέπει να καταβάλει από 1,2 έως 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία σχεδιάζει να παράγει σε πρώτη φάση έως και 500 ιπτάμενα οχήματα. Οι πρώτες παραγγελίες θα παραδοθούν όπως προείπαμε στους αγοραστές τους μέσα στο 2020.

Διαβάστε ακόμα: 

Τα 7 supercars που υποκλίθηκαν στο νέο Honda Civic Type R (+video) 

Τέλος εποχής για τα χειροκίνητα κιβώτια στα BMW Μ; 

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το πρώτο pick-up της Mercedes;

Get it on Google Play Download on the App Store