Subaru Impreza STI κάνει ρεκόρ στο Nurburgring (video)

Το βελτιωμένο από την αγγλική εταιρεία Revolution Motorstore, Subaru Impreza STI (2ης γενιάς, δεύτερο facelift) έκανε τον ταχύτερο γύρο από όλα τα Impreza που έχουν περάσει από την πίστα του Nurburgring, με χρόνο 7:53.08, έναντι 7:55.00 που είχε κάνει ο Tommi Makinen το 2011 με ένα Impreza STI παραγωγής. Το Impreza της Revolution Motorstore που έκανε το νέο ρεκόρ, τροφοδοτείται από έναν 4κύλινδρο, turbo κινητήρα 2.2 λίτρων (με μεγαλύτερη διαδρομή εμβόλων) βελτιωμένο από την Cosworth,  ο οποίος στην έκδοση με πίεση στο 1.9 bar αποδίδει 515 ίππους και 677 Nm ροπής, ενώ στο αυτοκίνητο που έτρεξε στο Nurburgring με χαμηλότερη πίεση παράγει 405 ίππους.

Εκτός από τον κινητήρα περαιτέρω βελτιώσεις έχουν γίνει στα φρένα, έχει αφαιρεθεί το ABS, έχουν προστεθεί ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, rollcage στην καμπίνα, μπάκετ καθίσματα της Recaro, επενδύσεις αλκαντάρα και ανθρακονήματος και ένδειξη πίεσης ελαστικών. Επιπλέον, το βελτιωμένο Impreza STI δεν έχει πίσω πόρτες, το εμπρός καπό είναι από ανθρακόνημα και το πίσω από αλουμίνιο, έχουν «ανοίξει» τα φτερά των τροχών και έχουν τοποθετηθεί πιο λεπτά παράθυρα.

Για όσους ενδιαφέρονται ο βελτιωτής χρειάζεται τέσσερις μήνες για να κάνει τη μετατροπή και το συνολικό κόστος μαζί με το αυτοκίνητο ξεπερνά τα 85.000 ευρώ. 

Get it on Google Play Download on the App Store