Αποκάλυψη για το νέο μονοθέσιο της Ferrari στη Φόρμουλα 1

Η Ferrari αποκάλυψε σήμερα το νέο της μονοθέσιο για τη Φόρμουλα 1, με τη νέα SF70H να φιλοδοξεί για να πετύχει πολλά περισσότερα έναντι της μάλλον απογοητευτικής χρονιάς του προκατόχου της.

Η νέα Ferrari SF70H αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια live παρουσίασης στην πίστα του Fiorano πριν λίγη ώρα, όπου σε λίγο θα πραγματοποιήσει και τους πρώτους  γύρους της. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Υπεύθυνος της ομάδας Μαυρίτσιο Αριβαμπένε και οι δύο οδηγοί της Scuderia, ο Σεμπαστιάν Φέτελ και ο Κίμι Ράικκονεν.

Διαβάστε ακόμα: Ferrari 812 Superfast με 800 ίππους

Με βάση τους νέους κανονισμούς του 2017, που αναμένεται να κάνουν πιο γρήγορα τα μονοθέσια του νέου Πρωταθλήματος, η Ferrari στη νέα SF70H επικεντρώθηκε στο να βελτιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την αεροδυναμική της.

Έτσι, το ρύγχος έχει μακρύνει, η εμπρόσθια αεροτομή έχει πλέον το σχήμα τόξου, ενώ βγάζει μάτι το νέο αεροδυναμικό πτερύγιο πάνω από τον κινητήρα, που φροντίζει μαζί με τη νέα πίσω αεροτομή για την όσο το δυνατόν περισσότερη σταθερότητα του μονοθεσίου της Scuderia.

Διαβάστε ακόμα: Ποσό που… ζαλίζει για τη μια και μοναδική street-legal Ferrari FXX

Στο πεδίο της μονάδας ισχύος, λόγω και των νέων κανονισμών η SF70H μπορεί να μεταφέρει ελαφρώς περισσότερο καύσιμο (105 κιλά από 100 κιλά), ενώ ύστερα από αρκετές βελτιώσεις στα μηχανικά μέρη του συστήματος, αναμένεται να υπάρξει εξέλιξη και στην απόδοση.

Σε κάθε περίπτωση στόχος της νέας Ferrari SF70H είναι να τα καταφέρει πολύ καλύτερα από την περσινή χρονιά, όπου παρά τις υψηλές αρχικές προσδοκίες η ιταλική φίρμα ολοκλήρωσε το Πρωτάθλημα χωρίς καμία νίκη, τερματίζοντας μάλιστα στην 3η θέση πίσω από τη Mercedes και τη Red Bull.

Get it on Google Play Download on the App Store