Απίστευτη αδιάβροχη άσφαλτος εξαφανίζει το νερό (+video)

 

Σπάνια η άσφαλτος μπορεί να είναι θεαματική, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι και παραείναι. Και αυτό γιατί είναι αδιάβροχη και μπορεί να απορροφήσει ως και 4.000 λίτρα νερού σε ένα λεπτό.

Η συγκεκριμένη άσφαλτος είναι δημιουργία της Topmix Permeable και σύμφωνα με την εταιρεία που τη δημιούργησε, έχει τις ίδιες αντοχές με την συμβατική άσφαλτο. Σκοπός της είναι να μην συγκρατεί καθόλου νερό και να κάνει έτσι πιο άνετη την μετακίνηση των πεζών και πιο ασφαλή την κίνηση των αυτοκινήτων.

Δείτε επίσης: Κάφροι λιθοβολούν Lamborghini και Ferrari (+video) 

Για να γίνει αυτό πραγματικότητα, η πρώτη στρώση της είναι διάτρητη και επιτρέπει στο νερό να εισχωρήσει μέσα της και να περάσει στα επόμενα στρώματα, μέσω ειδικών καναλιών,  που σκοπό έχουν να το απορροφήσουν.

Μάλιστα η εταιρεία διατείνεται πως η συγκεκριμένη άσφαλτος έχει πολλά οφέλη καθώς μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πλημύρας αλλά και να έχει μειωμένη θερμοκρασία στην επιφάνειά της.

Μοναδικό της μειονέκτημα οι περιοχές με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, στις οποίες το νερό παγώνει εσωτερικά της ασφάλτου και έτσι η επιφάνεια σκάει.

Μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο είδος ασφάλτου, αν και έχει παρουσιαστεί εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου, έχει τοποθετηθεί μόνο σε χώρους στάθμευσης όπου είθισται τα νερά να λιμνάζουν.

Get it on Google Play Download on the App Store