Συνεργασία 32.7 εκ. ευρώ για BMW – McLaren, όχι όμως για κατασκευή αυτοκινήτου

BMW και McLaren επιβεβαιώνουν ακόμη μία φορά τους στενούς δεσμούς που τους συνδέουν, καθώς θα συνεργαστούν εκ νέου με σκοπό την εξέλιξη μιας νέας γενιάς κινητήρων με κύρια χαρακτηριστικά τους την υψηλή απόδοση και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων.


Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που θα δούμε τις δύο μεγάλες αυτές εταιρείες να συνεργάζονται καθώς η McLaren Automotive και η BMW είχαν δημιουργήσει τον θρυλικό V12 του αυτοκινήτου των ρεκόρ, της McLaren F1.

Δείτε επίσης: Έτσι δουλεύει η τετρακίνηση της BMW (+video)

Η νέα γενιά μοτέρ προορίζεται για χρήση στους μελλοντικούς κινητήρες και των δύο εταιρειών, με τη McLaren να αποκαλύπτει πως η πρώτη εφαρμογή τους σε αυτοκίνητό της θα γίνει το 2020.

Συνολικά, το πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί από τις δύο εταιρείες προβλέπει επένδυση 32,7 εκ. ευρώ, με τα μισά να είναι κυβερνητική χρηματοδότηση μέσω του ιδιωτικού φορέα Advanced Propulsion Center.

Ο επικεφαλής της McLaren Automotive, Mike Flewitt, δήλωσε «θα εξακολουθήσουμε να σχεδιάζουμε και να κατασκευάζουμε μόνοι μας τους κινητήρες μας και θα συντηρήσουμε τη φήμη μας ότι φτιάχνουμε τους καλύτερους του κόσμου. Με τη συνεργασία μας αυτή θα επιταχύνουμε την διαδικασία».

Διαβάστε ακόμη: Έτσι έκανε το ρεκόρ ταχύτητα η McLaren F1 (+video)

Από την άλλη η BMW δήλωσε πως «είναι πολύ θετική η ένωση των δυνάμεων δύο εταιρειών που φημίζονται για τους εξαιρετικούς κινητήρες που φτιάχνουν, ως μέρος της στρατηγικής Efficient Dynamics.».

 

Get it on Google Play Download on the App Store