Ντεμπούτο του αγωνιστικού Abarth 124 Spider στο Ράλι του Μόντε Κάρλο

Το νέο Abarth 124 rally ετοιμάζεται για να κάνει του ντεμπούτο του στο Ράλι του Μόντε Κάρλο στις 19-22 Ιανουαρίου, συμμετέχοντας με τρία διαφορετικά αυτοκίνητα.

Στο φετινό Ράλι του Μόντε Κάρλο που θα ανοίξει το νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, το Abarth 124 rally θα επιστρέψει μετά από 40 και πλέον χρόνια στους αγώνες, με το αγωνιστικό μοντέλο να βασίζεται πάνω στο Abarth 124 Spider.

Διαβάστε ακόμα: Έρχονται πισωκίνητα Fiat με DNA Alfa Romeo

Το νέο ιταλικό αγωνιστικό φέρει για την κίνησή του τον 1.800άρη άμεσου ψεκασμού turboβενζινοκινητήρα της Fiat, ο οποίος αποδίδει 300 ίππους και συνδυάζεται με 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο, που στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς του αυτοκινήτου.

Στο αμάξωμα του Abarth 124 rally έχει επίσης τοποθετηθεί μια σκληρή οροφή έναντι της κουκούλας, ενώ στο εσωτερικό συναντά κανείς και το απαραίτητο rollcage. Επαναρυθμισμένη είναι η ανάρτηση (εμπρός διπλά ψαλίδια, πίσω πολλαπλοί σύνδεσμοι), που περιλαμβάνει και αγωνιστικά αμορτισέρ της Ext Shock.

Διαβάστε ακόμα: Το Fiat 124 Spider γιορτάζει τα 50α του γενέθλια

Στο Ράλι του Μόντε Κάρλο θα συμμετάσχουν με ιδιωτικές ομάδες τρία Abarth 124 rally, με πληρώματα τους Φρανσουα Ντελεκούρ/Ντομινίκ Σαβινιόνι, Φάμπιο Αντόλφι/Μανουέλ Φενόλι και Γκαμπριέλε Νομπεράσκο/Ντανιέλε Μίτσι. Τα τρία πληρώματα έχουν κάνει πολλές δοκιμές εν όψει του αγώνα στους δρόμους κοντά στο Κούνεο της Ιταλίας, έχοντας τη βοήθεια και του οδηγού αγώνων Άλεξ Φιόριο. Ο Φιόριο ήταν και ο υπεύθυνος οδηγός για την εξέλιξη του Abarth 124 rally, μαζί φυσικά με το αγωνιστικό τμήμα της Abarth.

Get it on Google Play Download on the App Store